Herkese merhabalar.sol ayak avasküler nekroz hastalığından ÖTV muafiyetli araç alımı için hastane raporu aldım.engel oranı tablo 3.4 e göre yüzde 8 verildi.raporda SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR. açıklaması yazıldı.ehliyetim değişti ve 10.02 kodu yazıldı.kısacası evrak belge olarak hiçbir eksiğim yok.bende gittim bir araç bayisiyle anlaştım ve bayiden görevli bir arkadaş benim raporumla vergi dairesine gidip bu raporla müşterimiz araç alabilirmi diye sorduğunda alamaz cevabı vermişler. Vergi dairesini aradım ve sebebini sorduğumda engel oranımın düşük olduğunu ve kendileri onay verse bile daha sonraki incelemelerde tablo 3.4 te yüzde 8 oranı hafif engelli sayıldığı için gelir idaresi başkanlığından yüklü miktarda ceza yiyeceğini ve aracın ötvsinide ödemek zorunda kalacağımı söylediler.gelir idaresi başkanlığını aradım danışman öyle birşey yok dedi.ortopedik engellilerde oran aranmaz yüzde 5 bile olsa alabilirsiniz dedi.bende teyit amaçlı başka bir ilin vergi dairesine raporumu yolladım alabilirsiniz bir problem yok dedi.malesef aracı alacağım bayinin bağlı olduğu vergi dairesi ısrarla alamazsınız diyor.bende alabilirsiniz diyen vergi dairesine bağlı bir bayiden araç buldum.şimdi ben bu aracı alsam yarın birgün ceza ile karşılaşma ihtimalim var mıdır?