Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak kısıtlılığıma rağmen ÖTV indirimi red cevabı geliyor!?

sercangdr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar.sol ayak avasküler nekroz hastalığından ÖTV muafiyetli araç alımı için hastane raporu aldım.engel oranı tablo 3.4 e göre yüzde 8 verildi.raporda SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR. açıklaması yazıldı.ehliyetim değişti ve 10.02 kodu yazıldı.kısacası evrak belge olarak hiçbir eksiğim yok.bende gittim bir araç bayisiyle anlaştım ve bayiden görevli bir arkadaş benim raporumla vergi dairesine gidip bu raporla müşterimiz araç alabilirmi diye sorduğunda alamaz cevabı vermişler. Vergi dairesini aradım ve sebebini sorduğumda engel oranımın düşük olduğunu ve kendileri onay verse bile daha sonraki incelemelerde tablo 3.4 te yüzde 8 oranı hafif engelli sayıldığı için gelir idaresi başkanlığından yüklü miktarda ceza yiyeceğini ve aracın ötvsinide ödemek zorunda kalacağımı söylediler.gelir idaresi başkanlığını aradım danışman öyle birşey yok dedi.ortopedik engellilerde oran aranmaz yüzde 5 bile olsa alabilirsiniz dedi.bende teyit amaçlı başka bir ilin vergi dairesine raporumu yolladım alabilirsiniz bir problem yok dedi.malesef aracı alacağım bayinin bağlı olduğu vergi dairesi ısrarla alamazsınız diyor.bende alabilirsiniz diyen vergi dairesine bağlı bir bayiden araç buldum.şimdi ben bu aracı alsam yarın birgün ceza ile karşılaşma ihtimalim var mıdır?

Oranın önemi yok. Sizin ehliyette yazan kod ile hastaneden aldığınız rapordaki ibare uyumsuz. rapora [FONT=sans-serif]SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR. değil [/FONT][FONT=sans-serif]ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR yazmalıydı. [/FONT][FONT=sans-serif] [/FONT]

Emin misiniz.ben sol ayağımdan engel raporu aldım ve sadece otomatik vites araç kullanabiliyorum.
"Bu uygulamada, taşıtı hareket ettirici aksam olarak debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolu kabul edilir."
Açıklamada bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum

bence ortopedik engelde oranın önemi yok, ayrıca sizin sol ayak otomatik vites araç yeterlidir.

Oranın önemi yok..Raporda hareket ettirici özel donanım (otomatik vites) yazması yeterli..Bende sol bacagımdan engelliyim gerçi benimki %46 oran yüksek ama farketmez araç alırsın sen kardeşim...Sadece iş bilmez bir memura denk gelmişssin ganımca...

Hocam merhaba,
Vergi dairelerinde değişik kararlar verebiliyor.Sıkıntı çıkarmayan illerden alabilirsiniz. Hiç bir sorun olmaz.

ne raporunda ne ehliyetinde ne de alacağın araçta hiçbir sıkıntı çıkmaz. gönül rahatlığı ile aracını alabilirsin. vergi dairesi başından savmak için gözünü korkutmuş sadece. yok öyle ceza falan. hakkın olanı al kardeşim. ben olsam o vergi dairesi müdürüne gider hangi mevzuata göre red veriyorsun göster bakalım derim. düşük oran falan geçerli bir red sebebi değil. sallamışlar

Sırf bu yüzden Ankara'dan anlaştığım araçtan samsundaki ne geçiş yaptım.samsun vergi dairesi kabul etti.durumu anlattığında çok şaşırdılar kanunda öyle bir şey yok diye.neyse çok şükür kanunlara hakim işini bilen memurları buldukta sorunumuzu hallettik

Üst Alt