Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak ÖTV muaf raporunda ne yazmalı?

umut472

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

B sınıfı ehliyetim vardı.Ehliyet değişimi için aile hekimi hastaneye sevk etti. Hastanedeki doktor özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazdı raporun ön yüzüne.

Sol diz ekleminde hareket kısıtlılığı ve sol bacak kasların da zayıflık var.

Oradan il sağlık müdürlüğüne geçim. İl Sağlık Müdürlüğünde raporun arka yüzüne sınırlı kullanım koduna: 102,78,47,64; araç uyarlama koduna ise 10.02 yazdılar.
Ehliyete ise B Engelli yazdılar.

Öncelikle kodlara bakıldığında otomatik vites yazıyor.Sadece otomatik vites yeterlimi başka özel tertibat yaptırma zorunluluğum var mı? Çünkü hastanedeki dooktor özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazdı raporun ön yüzüne?

maliye sadece bu raporla ötv muafiyeti uygular mı? Ötv muafiyeti içinde ayrı bir rapor mu almam gerekecek? Teşekkür ederim.

@umut472

her şey doğru yapılmış. Ehliyet raporunda otomatik vites kodları, araç alım raporunda "özel donanım" ibaresi olmalı zaten.

Şimdi araç alımı için engelli sağlık kurulu raporu lazım. Onda da "özel donanımlı araç" ibaresi olmalı

Umut kardeş....
Bir şans olarak tesadüfen denk geldi demek buna denir. Ehliyetin için doktorların teşhisi doğrudur. Sıkıntı yok yani

ÖTV ve MTV den muafiyetli sorunsuz araba alman için yeni rapor alman şart. alacağın rapor süresiz olursa senin için iyi olur. Teşhis kısmına SOL ALT EKSREMITEDE MONOPERAZI MEVCUTTUR % xx yazdirabilirsen süper olur.

Arka yüzeyde özel tertibatlı arac .otomatik vitesli arac kullanması uygundur. diye yazarlarsa Vergi dairesinden hem ötv hemde mtv den muafiyet konusunda sıkıntı yasamazsin.
Kolaylıklar gelsin..

OturanBoğa

Bülent abi lütfen cevap ver rapor alıcam ama kafamı karıştırdılar. ortapedik rahatsızlığım var sol bacağımda(1.5 cm kısalık, ayak bileğinde ve dizde hareket kısıtlılığı, kaslarda zayıflık vs vs) yani abi rapor alıp ÖTV den faydalanmak istiyorum fakat aynı zamanda ortapedinin yanında piskiyatridende oran alıp raporu yükseltmek istiyorum 40 tamamlamak istiyorum.

okb ve anksiyete rahatsızlığım var piskolojik olarak ilaç kulanıoyorum sorum şu raporu aldığımda piskiyatriyide karıştırırsam ortapedi ile birlikte piskiyatridende oran alıp raporumu öyle alırsam ÖTV den faydalanabilirmiyim birisi bana piskiyatridende oran olarısan ehliyetine engel olabilir dedi şuanda B sınıfı eğliyeitm var nasıl yol izlemeliyim önce ehliyeti engeli ehliyiyetinemi çevirmeliyim yoksa rapor mu almalıyım hiç bilgim yok lütfen yardım et.

Bülent bey teşekkür ederim öncelikle. Merak ettiğim nokta araç alım engelli raporunda ehliyet raporu ndaki gibi otomatik vites değilde özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazarsa otomatik vites araca tertibat taktırmam istenir mi?Benim sol bacak olduğu için otomatik vitese tertibat taktırmak istemiyorum.Bu yüzden rapora tam olarak ne yazılmalı

umut472

Hayır, sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğunda "özel donanım" demek otomatik vites demektir. Ayrıca bir donanım istenmez

Tekrar Merhaba Bülent bey.Raporumda ötv değerlendirmesi yoktu.Ankara Maliyeden özelge talebinde bulundum.2 ay sonra yazılı yanıt geldi.Engelli raporuma ve ehliyet için aldığım rapora istinaden ötv indiriminden faydalanabileceğim yazıyor. Araç alırsam ileride özelgem olumlu olmasına rağmen raporda eksiklik var diye benden geri ödeme talep edebilirler mi?

Bülent Bey merhaba
Otomatik vitesli araç kullanır ibareli raporda, aracı herkes kullanabilir mi?

umut472

Size özel özelde varsa ilerde bir sorun olması mümkün değil. Rahat olun

fero
Evet, kullanabilir. Ama son zamanlarda kaskoda arıza çıkartma durumları olabiliyormuş. Sık kullanan kişilerin adlarını ruhsata yazdırmak faydalı olur.

umut472

hocam özlegeyi nasıl yazdınız internet üzerinden mi bende yazmayı düşünüyorum

Üst Alt