Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak polio sekeli 6 cm kısalık ve incelik için %16 oran vermişler?!

ŞAHİNBEY

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim sol bacagım 6 cm kısa ve çok ince ,tek bastonla yürüme zorunlulum var,yani polio sekeli,ayrı zamanda tip2 diyabet hastasıyım ,araç almak için aldıgım 9 luk rapora itiraz ettim yeni aldıgım rapor içler acısı 6 .Tip 2 diyabete verdiklerine göre benim bacagım için vermişler ,yazıklar olsun

Şahinbey araç almak için aldığım rapora itiraz ettim demişsiniz bu itirazı niye yaptınız anlamış deilim eğer sol ayak engelli otomatik vitesli araç için rapor alcaksanız sizin durumunuza göre rapor oranının bi önemi yok
Neyse gelelim alt extremite oranınıza sizin durumunuzda bir kişi bugünkü cetvele göre minimum %24 oran alabilir hatta kısa yürüme cihazıyla birlikte kullanmanız gerekiyosa bastonu bu oran 36 ya kadar çıkar
kısa yürüme cihazı kullanp kullanmama durumu sizin ayağınızın güç kaybına hakereket kısıtlılığına göre deişir bunlar varsa ve sizde kullanmanız gerektiğini düşünüyorsanızbir ortopedi doktoruna bunları yazdırın
bir sonraki heyete kullandığınız cihazlarla gidin ve ayağınızdaki tüm problemleri net bi şekilde anlatın

Sevgili mestan kardeşim ben 2008de özüre baglı erken emeklilik işlemlerine başlayıp çok zorda olsa 2011 emekli olan bir vatandaşım hemde R ile buraya kadar işlemler tamam hatta R özürlü kartımda var ,ama araç alacagımda bana 9 rapor verildi ,ben gittim aracımı aldım ,buraya kadarda sorun yok ,benim itirazımın nedeni şu yakında cipli nufus kagıtları çıkacak diyorlar ve o nufus kagıdında benim R özürlü oldugum degilde araç için aldıgım ve en son rapor olarakda geçerliliği olna 9 olan raporumu nufus bilgilerime işlenir korkusu,ve sakat statüsünde görünememe korkusu ,9 itiraz ettiğimde ortapedi doktoruna elimde tek bastonla yürür,bacagımın tüm zayıflık ve incelik ölçüleri vardı ,daha doktor ben kapıdayken sen boşa itiraz etmissin daha fazlasını alamssın lafıyla beni karşıladı,sanki bensahtekarlık yapmaya geldim,o anda bütün moralim bozuldu,doktor beni dinlemedi bile ,aynı tavrinı heyette sürdürdü,nereyse doktorun kafasına bastonla vuracaktım, ne yapmam gerek ayagımımı koparıp heyete gireyim ,bende ayrıcada tip2 diyabette var, işte benim ugraştıgım bu yüzden sevgili mestan kardeşim

yuruyus bozuklugu tek bastonla % 24 arkadasim aldi
5cm ve uzeri kisalik 13
tip 2 seker % 20 olmaliydi
sende bir yanilislik var itirazini il saglik mudurlugune mutlaka yapmalisin

Elimde o kadar ayrıntılı raporlar varki ,aklım dimagım durdu ,zaten ben saglık müd itirazımı yaptım araç için aldıgım % 39 olan raporu % 36 indirdiler,bende şu an tekrar hakem hastaneye başvuru yapmadım,açıkcası midem bulanıyor ,son gittigim ortapedi doktoru nereyse beni kapıdan kovacaktı,elimdeki heyet kagıdını görünce kardeşim sen % 40 alamassın diye, polio sekelilerde artık ölçü önemli degil dedi genel olarak degerlendirme yapılıyormuş,
bende doktor bey bende sadece polio yok dedim aynı zamanda tip2 diyabet hastasıyım dedim bana hala alamsssın diyor ,aklıma o anda tv gördüğüm doktorlara saldıran vatandaşların acaba haklımı oldukları düşüncesi geldi ,yazıklar olsun

yürüyüşteki kısıtlılık için kullanılan tablo:

Tablo_3.4.png

Hasan emre kardeş,
4-5 cm ayak kısalığı, diğerine göre ince
ama şekil bozukluğu yok
% kaç oran verirler ?

bu durumda polio sekeli olmak engelli sayılmıyor galıba ne yapalım kader

Nasıl yani, sizin demenizle
% 0
mı oran verirler ?
Benim özürüme göre ? Aynı konumda, % 15 - % 19 arası alanlar var ?

benım anlalamdgım skolyoz nasıl hesaplandıgı onun ıçınee bı tablo yokmu polio+skolyoz kaç alır mesalela?

Hasan emre

4-5 cm kısalık için, şekil bozukluğu yoksa eğer
diğerine göre bacak ince kalıyor

% 13 mi veriyor dr ?

arkadaşım kolun bacağın yerinde ise hiç ümitlenme bende her iki bacakta polio sekeli incelik kas zayıflığı aksak yürüme ve 2 bacağımda afo ve 1 koltuo değneği ile yürüdüğüm halde ankara kuruldaki şeref.... ler yüzde 36 verdiler

Tşkler

Sormak istediğim şu
% 19 maksimum veriyorlarmış
bu doğru mu ?

Dr gittiğim de 3-4 cm kısalık için % 18 - 19 mu veriyor ?

benimde sol ayagımda 3-4 cm lik kısalık ve incelik var.AFO baston v.b birşey kullanmıyorum.
%40 raporumuda ötv indirimli tertibatsız otomatik vitesli aracımıda ankaradan gelen vergi indirim belgemide devletin sagladıgı imkanlarıda hep %40 raporumla aldım.
mücadele edin bence bir hata vardır.

Sen ne zaman rapor'u aldın ? Yeni yönetmelikle puanlar çok
düşmüş, senin sıkıntınla benimki aynı.

4-5 cm benim de bacağımda kısalık var
şekil bozukluğu yok, incelik var... En iyi ihtimal; % 18 - 19 veriliyormuş. Maksimum
puanmış...
Biz araba için değil, vergi indirimi için soruyorum...

fevzieryilmaz;
Bugün geçerli olan sakatlk cetveline göre sizin durumundaki bir kişinin %40 ve üzeri rapor alması imkansız , bunun mucadele etmekle ilgisi yok cetvel ortada .

Fevzieryilmaz
Afo baston vs kullanmadan nasıl %40 olarak onaylandı raporun daha detaylı açıklarmısın bu işin sırrı nedir ben çift afo ve koltuk değneğiyle %36 aldım ankaradan. nasıl bir hesaplama var anlayabilmiş değilim raporun süreklidir ibarelimi ve ne zaman aldın bu raporu acaba ?

benim anlamadığım nokta tamam tabloya göre değerlendiriyorlarda fizik tedavi bölümünede girdim kas ve sinir zayıflığınıkontrrol ettiler ve ordanda 20 puan verdiler ortopedidende 36 puan neden fizik tedaviyi kaile almıyorlar

merhaba arkadaşlar;
raporumu 96 yılında şişli etfal hastanesinden %40 olarak aldım.sol alt ektremie polio sekeli mevcut.3-4 cm. kısalık ve incelik var.raporum sürekli ibareli.bu raporla özel şirketde işe girdim 2 adet ötv indirimli araçımı (son araç otomatik vites ve tertibatsızdır) aldım.yine ankaradan vergi indirim belgem aynı oranla kabul edildi ve aynı raporla devletin veya özel şirketlerin vermiş oldugu haklardan yaralanıyorum.örnek vermek gerekirse İETT,İSKİ'de %50 indirim,türkcell ve internet.

Üst Alt