Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak sakatlığı, H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimi hakkında..?

malibey42

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Resmi Gazetenin 26.09.2006 tarih ve 26301 sayılı yasaya göre sol bacağında özür bulunanların "H sınıfı sürücü olur otomatik vitesli araç kullanabilir" diyor yasada ötv den yaralanır diyor. Yani bu sağlık raporun da en az %40 ibaresi olmayacakmı? ve raporda süreklidir yazamazsa 5 yılda bir araç almak için raporu yenileyecekmiyiz. Arkadaşlar en önemlisi de sol bacakla ilgili aldığımız bu şekilde ki raporda en az %40 ibaresi olmayacakmı bilgilendirseniz sevinirim... Herkese acil şifalar dilerim...

Elçinnnnn hanım sizin sorununuz sol bacaktanmıydı; H sınıfı ehliyeti sol bacak sakatlığındanmı aldınız ??

Elçin hanım ehliyet için değil araç almak için ötv muafiyeti için. H sınıf var ehliyetim. Kanunda sol bacak için oran yazmamış.

sol yada sağ bacak fark etmaz arkadaşım iki bacağı olmayana bile ehliyet veriliyo tertibat ile direksiyona taşınıyor sol bacağınız rahatsız ise otomatik fites araç kullanırsınız önce bi devlet hastahanesinden h sınıfı ehliyet alır raporu al sonra ehliyet işini hallet ve ehliyetinle birlik te tekrar hastahaneye git otomatik fites araç kullanır ötv ve mtv indirim inden yararlanır diye tekrar rapor al kolay gelsin

malibey42 bende bu konuyu merak ediyorum ayın 22 sinde heyete gireceğim % 40 genel raporum var sol bacaktada sorunum var.sol bacak için ötv muafiyeti oranı oluyormu ?? bu konuyu bnde anlayamadım ...

alyazmalım benim zaten H sınıfı ehliyetim var. Cevabını almak isteğim şey sol bacak da sorunum var sağlık raporuma "otomatik vites araç kullanabilir" yazması halinde raporda oran en az %40 olmak zorundamı Ötv den yararlanmam için?

sol bacakta olan malüliyet için oran gerekmez.oran önemli değildir ortopedik raporlarda ötv indiriminden faydalanmak için.yeterki aladığınız raporda H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli araba kullanabilir yazsın.

aracı kendi kullanacak özürlülerin,ötv ve mtv den yararlanabilmesi için rapor oranının hiçbir önemi yok.H sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç kullanır ibareli rapor yeterli.sol bacaktan özürlüler ise otomatik vitesli araç kullanır raporuyla otomatik vitesli aracı ötv avantajıyla alabilir.

rapor oranı,kendi kullanamayacaklar adına ötv avantajlı araç alınmak istendiğinde önemli,orada ki oranda %90 ve üzeridir.

Kazazede sol bacak için " H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli araba kullanabilir" bu ibare yazsa yeterli kesin diyorsun değilmi yani % 40 olmasa da olur değilmi birde her 5 yılda bir değiştirmelimiyiz bu raporu sürekli ibaresi olmazsa . çok teşekürler.

Arkadaşlar hepinize teşekürler ... Hepinize acil şifalar dilerim...

benimde ehliyet h sınıfı otomatik vites araç kullanır ibareside var raporunda h sınıfı sürücü olur otomatik vites araç kullanır yazıyorsa olay bıttı otvde muhafsın sakatlık yüzden önemli degil ister %5 ister %60 olsun ona bakılmıyor

aynen kazazedenın dediği gibi

evet sol bacak içinde otv muhafiyeti oluyor eskıden olmuyordu yenı yasaya göre oluyor ben 2009 model otomatik vites sıfır araç almıştım otv den faydalanamadım şimdi ise faydalanıyorum nalet olsun bu devlete şimdi satıp yeni araç alacagım inada bindirdim bişürü zarar ettim hem otv ödedim hem bankaya faiz hemde mtv ödüyorum

Üst Alt