Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak ve sol el orta parmağın olmaması durumunda ÖTV'siz araç alımı!?

sms_ro

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.. Benim kayın pederimde ötv indiriminden yararlanması amacıyla ve h ehliyetini yenilemek amacıyla 2 ayrı heyet raporu başvuru yaptık.. Dün her iki raporu da aldık..sol ayakta kısalık var ve sol el orta parmağı yok.. Rapor oranı yüzde 39.. Bu durumda ötv den indirim alabilir mi.. Yani engelin sol bacak olması ve sol el orta parmağın olmaması sebebiyle rapor oranı önemsiz olduğunu biliyorum ve otomatik araç kullanabılır.. Raporunda da özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.. Ehliyet olanında da engelli b ehliyet alır yazıyor.. Benim aklımı kurcalayan şu...1- İl Sağlık müdürlüğünden otomatik araç alabilir yazısı dediğimiz yazıyı almamız mı gerekiyor. 2- sol el orta parmağın olmaması ötv indirime engel midir.. 3- maliye ehliyet için olan raporu da ister mi. Zira bu raporu nüfus almış.. Teşekkürler..

sms_ro

“Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” gibi net bir ibare olmalı engelli sağlık kurulu raporunda

orta parmaktaki amputasyonun hiç bir etkisi olmaz. Çünkü sürüşe bir etkisi yok.

Maliye ehliyetteki kısıtlama kodlarına bakar ve engelli sağlık kurulu raporuna

Üst Alt