Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacak ve sol kolu felçli kişinin vergi indirimi ile emekliliği!?

cezzar_tr

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
İyi günler . Yakınım beyin kanaması geçirdi. Sol bacak ve sol kolu felç oldu . Çocuklukta sag ayagına yanlış igne yapılması sonucu da sag ayagında sorun vardı felç öncesi. Üzerine tam basamıyor aksayarak topallayarak yürüyordu . Şuan sag kolu tutuyor durumda . Boyun , omurilik saglıklı.

Kendisi agustos 2000 girişli 4500 prim günü var. Ancak üzerinde göstermelik şirket var dolayısıyla bagkurlu. Engelli raporu için heyete girse % kaç oran alır. Şirketi devredip Sigortaya geçmesi durumunda vergi indirimi yolu ile emekli olma durumu mevcut mu.

Bildigim kadarı ile sigortalı olsa %40 üzeri raporu olsa şuan vergi indirimi ile emekli olurdu yanılıyor muyum ?

cezzar_tr

Eğer son 2520 primin fazlası (yani 1261'i) Bağkur statünde ise, emeklilik de Bağkur statüsünde geçrkleşir. 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracak. Kurum hastaneye sevk edecek. Hastanenin vereceği oran %40 ve üzeri olduğunda da emekklilik gerçekleştirilcek.

bagkur.PNG

Bağkur statüsünde emekli olacakların vergi indirimi ile bir ilgisi olmaz.
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor verilir bilemiyorum. Ama %40 olacağını düşünüyorum.

Anladım yanıt için teşekkürler, üstündeki şirketi devretmeden SGK ya geçmeden bagkur üzerinden emeklilik sanırım bu bahsettiginiz yanılıyor muyum ? OturanBoğa

Üst Alt