Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacaktan %30 rapor aldım, ama otomatik vites ibaresi yok..?

MAHMUT_OZGUL

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sayın Oturan Boğa

h ehliyeti için tam teşekküllü devlet hastanesi müracaat ettim. % 30 sol ayak polie sekeli 3/5 güç kaybı h ehliyet alır yazıyor sakatlık süreklidir yazıyor. başka bir şey yazmıyor..bu raporla kursa müracaat ettim 3 temmuzda sınava gireceğim.
Şimdi bu raporla sınavlar sonunda ehliyet alırken otomatik vites yazmıyor git yeniden rapor al derler mi? yoksa otomatik vites kullanır yazarlar mı?
Ya da raporun düzeltilmesi için tekrar o raporla hastaneye müracaat ettirirler mi?

siteye üye olduktan sonra kafam karıştı. Bir de bu aldığım raporun geçerlilik süresi nedir?

Bu arada düz vites araba biraz zorlansam da rahat kullanıyorum.

kardeş onu yazdırman lazım o raporda ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR yazması lazım gıt tekrar al yoksa başın cok fena yanar cok uğraşırsın haberin olsun

- Raporun üzerinde hangi ibare varsa ehliyetin üzerine o yazılır (otomatik vites özel tertibat vs vs)
- Eğer otomatik vites yazmıyor git yeniden rapor al derlerse yeniden almanıza gerek yok
- Mevcut raporunuzla birlikte bi dilekçe ile raporu aldığınız hastaneye müracaat edin gerekli ibareler raporunuza eklenir.
- Raporunuzda Süreklidir ibaresi varsa ki dediğinize göre var, raporunuz sürekli . .

Eğer salt otomatik vitesli araçları hiç bir özel donanım olmaksızın kullanmak istiyorsanız (ki bunu isteyin zaten), raporu aldığınız hastaneye gidip rapora "Salt otomatik vitese sahip otomobil kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi ekletmelisiniz.
Aksi halde özel donanım şartı arar emniyet...

Ve: http://www.engelliler.biz/forum/oze...tomatik-vitesli-araci-otvsiz-alabilirler.html

mrb

ya sağ ayağı dız altından kopanlar ötvsiz alabilirler mı

Bizim doktorlar gerçekten ne yazacaklarını bilmiyorlar :) bana sordu ne yazayım diye bende hocam otomatik vites araç kullanabilirsiniz yazın dedim Salt otomatik vites araç kullanabilir yazın desem salt ne diye soracak bana o derece Salt ibaresinin önemi var mı

h ehliyeti rapor eksikliği sorunu

Bay_Cin raporu alalı bir ay oluyor iki ayda kursa devam edeceğim toplam üç aydan fazla zaman geçmiş , zamanı geçti demezler mi?çünkü raporu kursa verdim.tamam olur dediler şu anda bir sorun olmaz diyorlar. hatırlaman için tekrar yazıyorum kısaca : sakatlık %30, kısalık 3 cm ,güç kaybı 3/5,sol ayak poliet sekeli,raporun arka kısmında h ehliyeti alır yazıyor başka da bir şey yazmıyor.Bir de rapora otomatik vites araba kullanır diye ibare ekletmem için nasıl bir dilekçe yazmalıyım.hast raporu veren kurul ve ortopedi Dr. değişmişse sorun olur mu?Rapor için 110 TL ödedim.tekrar rapor için para ödeyecek miyim?

Aykut, "salt" olması daha iyi olur, ama olmasa da sorun değil...

türeli sağ bacak amputeler tabii ki özel donanıma sahip aracı ötv'siz olarak satın alabilir.
Bahsi geçen özel donanım da, ya gaz-fren elle kumanda olmalı, ya da gaz pedalı sola -da- alınmış otomatik vitesli araç olmalı.

yardım lütfen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arkadaşlar merhaba sizden bir konuda yardım istiyorum.
benim sol ayaktan özürlüyüm dün hastahaneye başvurdum H ehliyet ve arac almak için gerekli müracatı yaptım
sizden tam olarak bilen arkadaşlar rapora ibare ne yazdıracağız.
çünkü otomatik vites arac almayı düşünüyorum

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Raporunuzda sol alt extremite ibaresi varsa,otomatik vitesli araç alman için yeterli.Kanuna göre:
c) Otomatik Vitesli Araçlarda İstisna Uygulaması
Otomatik vitesli araçlar, başka bir tadilat olmaksızın özel tertibatlı araç olarak değerlendirilmemektedir. Buna göre otomatik vitesli araçların gaz veya fren pedalı ya da vites kolunda sakatlığa uygun olarak yaptırılan tadilatlar, hareket ettirici özel tertibat sayılacak ve sağ ayağındaki veya sağ bacağındaki sakatlık nedeniyle bu şekilde otomatik vitesli araç kullanabilecek olanlar, bu araçları ilk iktisabında istisnadan yararlanabilecektir.
Anılan yasa hükmünün engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından, sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerekmektedir. Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır. Bu durumda sakatlık derecesi % 90'ın altında olup, sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engelliler için verilecek (2A) numaralı ÖTV beyannamesine, aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belge yerine aracın otomatik vitesli olduğuna dair "uygunluk belgesi" nin aslı veya noter onaylı örneği eklenecektir.

rapoda eksiklik

sayın oturan boğa daha öncede konuyu size açmıştı raporumda sadece h ehliyeti alır yazıyor.sizde tekrar hastaneye müracaat et. otomatik vites kullanır ibaresi eklet dediniz.
sürücü kursu gerek görmedi ben yinede hastaneye gittim dr ile görüştüm bu rapor sana yeterli dedi eklenecek bir ibare yok dedi
şu anda direksiyon sınavından sonra trafikten ehliyetimi alırken sorun çıkar mı onu bekliyorum.
bu arada daha önceki yazdığım msj gönderiyorum lütfen beni anlayın nereye gitsem konuya vakıf adam bulamıyorum.

arkadaşlar sol ayak engelliler için çıkan kanunda otomatik vites zaten hareket ettirici özel tertibat olarak geçiyor,dolayısıyla raporda özel tertibatlı araç kullanabilir veya otomatik vitesli araç kullanabilir ibareleri farketmez.
yeterki bu ibarelerden birisi olsun.

Mahmut, "% 30 sol ayak polie sekeli 3/5 güç kaybı h ehliyet alır" ibaresi bence trafikte sorun yaratır.
Sol bacağından sakatlığı olan kişilerin otomatik vitese sahip tüm araçları kullanabileceğine dair bilgi tabana yayılana dek otomatik vitesli araç üstünde trafik memuruna denk geldiğinizde bi saat tartışırsınız...
Ben olsam ne yapıp edip rapora otomatik vitesi ibaresi ekletmenin bir yolunu arardım... Aksi halde maliye açısından sorun yaşamayacak olsan da emniyet açısından sorun yaşamanız kaçınılmaz...

Not: Emniyet müdürlüğüne gidip konuyu sormayı deneyebilirsiniz. En kritik yer orası! Emniyet "otomatik vites ibaresi olmalı" şartını hala uyguluyor olmalı (http://www.engelliler.biz/forum/oze...arsa-tum-otomatik-araclar-kullanilabilir.html); zira maliye'nin kararı onları bağlamaz...

Ben sürücü belgesi başvurusu için hastaneden rapor almak için gittiğimde raporda (doktorlar %15 verdiler) H ehliyeti alabilir. vergi indiriminden yararlanamaz denilmiş.
tanıdıgım bir arkadaşımla görüştügümde H sınıfı ehliyetin varsa (% oranı ne olursa olsun) vergi indirimden yaralanabilirisin diyor.
bir kısmı %25 olması lazım vergi indirimden yaralanman için deniyor.

bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

abi önce h sınıfı ehliyet alabilir edikden sonra ehliyeti koycan cebe sonrada özel donanımlı araş için birdaha heyete girceksin. daha sonrasını fazla bilmiyorum

Rapor oranının hiç bir önemi yok...

Yok kantele, aynı anda iki işi görecek rapor da alınabilir...

h ehliyetinde ibare sorunu

Sayın Oturan Boğa Daha önce konuyu size açmıştım. Sol ayakta %30 sakatlık,3/5 güç kaybı sadece h ehliyeti alır ibaresi.
Dediğiniz gibi tekrar raporun düzeltilmesi için hastaneye müracaat ettim. Dr bunu yazmam dedi tekrar kurula gireceksin dedi baş hekime gittim derdimi anlattım. önce ikna olmadı sonra sizin emniyet genel müdürlüğünün yazısını gösterdim.
7 dr tekrar muayene olup o ibareyı rezilliklede olsa 1 ay içersinde zor bela yazdırabildim.
Teori derslerin sınavına girdim 5 gün sonra direksiyon sınavına gireceğim.
benim bütün derdim aynı zorluğu emniyette de yaşayacağım.
Artık çok yoruldum.
Acaba sizin sitedeki emniyet genel müdürlüğünün, il emniyet müdürlerine göderdiği yazının bir örneğini emniyete gidecek dosyaya koyarsam olur mu?

Sizden bir ricam daha var emniyet genel müdürlüğünün, il emniyet müdürlerini bu konuda tekrar uyarması mümkün mü? çünkü geçekten derdimizi anlatamıyoruz fazla konuşunca ukalalık yapıyorsun diyorlar.

Olur tabii ki. Emniyette bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum.. Gelişmeleri yazın lütfen...

h ehliyetinde ibare sorunu

sayın oturan boğa raporumu yeniledim raporumda ne tür raaç kullanacağım yazmıyordu hatırlarsanız sizinle yazışmıştık.
direksiyon sınavından sonra trafikte raporumda hem özel donanımlı araç kullanır, hem de otomatik vitesli araç kullanır yazıyor. ikisini de ehliyete sığdıramayız dediler. ben de sol ayakta %30 polie sekeli olduğıum için otmatik vitesil araç kullanır yazılsın dedim.
Şuanda ehliyetimi aldım ehliyetin kullandığı protezler bölümünde (oto vitesli araç) yazıyor.

1- Şimdi bu ehliyet ile tüm otomatik vitesli araçları kullanabilir miyim?
2- plakama özürlü araç ablemi çıkartmak zorunda mıyım?
3- Raporumda sakatlık derecesi %30 olduğu için maliye ile görüştük araç alımında vegi indiriminden yararlanamasın dediler. Ben de sizin siteden indirdiğim sakatlık derecesinin önemi olmadığını belirten yazıyı götürdüm kabul etmediler.
Şimdi vazgeçtim kendime otomatik vitesli araç alacağım (ha..bide otomatik vitesli aracı vergi indiriminden yararlanamaz diyorlar)

1- Evet. Otomatik vitese sahip tüm araçları kullanabilirsiniz.
2- Eğer alacağınız araçta ÖTV-MTV avantajı olacaksa, evet, plakada sakat damgası olacak; eğer bir vergi avantajı yoksa, plakada hiç bir damga olmayacak.
3- Oradakiler mevzuatı bilmiyorlar demek ki. Bilmiyor olabilirler, ama öğrenmemekte inat ederlerse bu görevi ihmale girer. BİMER'e şikayeti hak ederler ve nurtopu gibi bi kınama alırlar.
Onlara Gelirler İdaresi Başkanlığı'Nın resmi web sitesindeki URL'lere tıklamalarını söyleyin:
ÖTV istisnasına dair: ::Mevzuat Display::
MTV istisnasına dair: ::Mevzuat Display::

Üst Alt