Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol böbreğim küçük ve %13 çalışıyor. Askerlik hakkında yardımcı olur musunuz?

merhabadunyali

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Kasım 2013'ten beri zaman zaman hematüri şikayeti ile (İdrardan sonra kan gelmesi) doktora gidiyorum. 5 doktor gezdim ve sonuncu doktorum beni özel bir kliğine yolladı ultrason için. Devlette çektirmeme rağmen orada böbreklerim de herhangi bir sorun yok çıkmasına rağmen özel klinikte sol böbreğimin doğuştan ya da hastalık sebebi ile küçük olduğunu öğrendim. Üstelik oradaki kişi böbreğimin çok az çalıştığını da belirtti.

Sonrasında doktorum benden Sintigrafi istedi ve Sol böbreğimin %13 çalıştığını Sağ böbreğimin %86 çalıştığını bana söyledi ve artık tek böbrekli gibisin hayatını ona göre sürdürmem gerektiği söyledi. Askere gideceğimi teslim olacağımı söyleyince kesinlikle muafsın bu şekilde askerlik yapamazsın tehlike arz eden bir durum olursa büyük problemler yaşayabilirsin dedi.

Bende şubeye giderek sevk alacağım.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan ricam beni aydınlatabilir mi ? Böbrek şekil ve fonksiyon kayıplarından bildiğim kadarıyla askerlik muaf tutuluyor. Ancak detaylı olarak bilgim yok.

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Bu arada şunu da belirteyim hematüriyle ilgili bir bulguya rastlanmadı arada sırada yine oluyor. Elimde de tüm testlerim mevcut.

Muaf tutulursun Emre. Aldığın tüm sonuçları ve epikrizi vs. yanında götür askeri hastaneye giderken.

Teşekkür ederim bende şu an ultrason ve sintigrafi raporlari zaten mevcut sanirim ayni testleri tekrar isterler bu süreç çok uzun sürüyor mu ? Sonuçta düzelecek bir durum da yok umarim erteleme vermezler.. Kimisi sikintili diyor kimisi de organlarda risk almazlar muaf ederler diyor..

Merhaba,

En son aldığım tahlil de - "Kreatinin" Sonuç 1.23 Referans aralığı 0.72 - 1.25 ama bunlar neyin değerleri ve ne işe yarar pek bilmiyorum açıkcası..

böbregin tahminimce saglıklı kafana göre ilaç alma kesinlikle kendine dikkat et askerden muafsın

Teşekkür ederim Yunus Emre kardeşim, doktor da aynı şeyleri söyledi %13'ün bir işi yok ona aldanma vs.. Tam gider ayak bunu öğrendim, sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.. Yorumlar için çok teşekkürler

Arkadaşlar özür dilerim. Benimde benzer bir problemim var ama sevk öncesi askeri hastaneye sevk falan istemedim şubatta askerim. 25 yaşındayım. 8 sene evvel sağ böbreğimden daralma nedeniyle ameliyat oldum. Katater taktılar. Şu an sağ böbreğim %52, sol böbreğim ise de %47 çalışıyor. Yani iki böbreği performans olarak toplasak anca 1 böbrek performansı görüyor. Özür dilerim devamlı idrar yolları iltihabı, tansiyon ve yorgunluk şikayetlerim bitmiyor. Şubat ayında askere gidicem. Acaba acemi birliğinde raporlarımı göstersem bu rahatsızlığımla ilgili muaf olma durumum olabilirmi? Veya neyle karşılaşırm. tüm raporlarım mevcut. deneyimi olan arkadaşlar bir fikir verirse çok sevinirim. geçmş olsun bu arada.

Geçmiş olsun Ömer faruk kardeşim böbreğin azami fonksiyonu %17 olmaz ise çalışmıyor olarak kabul ediliyormuş, hasta bir arkadaşımdan aldım bu bilgiyi.. Bildiğim kadarıyla da %30'luk bir kaybı olan yani %70'den az çalışan böbrekte sorunlu çalışıyor olarak görünüyormuş askeriye bünyesinde ( Ya da genel olarak tam bilmiyorum ).. Yararlanırsın gibime geliyor ama doktora sormakta fayda var.. Bana doktorum söyledi yapamazsın diye.. Ama işte askeriye olunca insan kıllandıkça kıllanıyor.. Tekrar geçmiş olsun

Teşekkür ederim merhabadunyalı. haklısınız askeriyede nasıl yoracaklar bilmiyorum bende. size de çok geçmiş olsun. inşallah öğrendiklerimi paylaşmaya çalışacağım sorup soruşturup. İnşallah sizinde bir bilginiz duyduğunz olursa paylaşırsanz sevinirm. tekrar teşekkür ederim ya.

Sayın merhabadunyalı, şimdi bir tanıdık vasıtasıyla sizin yorumunuza yakın bir şey sordurdum. Düzce de arkadaşın biri böbreği %9 çalışıyor. Ve böbreği çok küçük kalmış. Düzce gata İstanbula yollamış. Devlet raporlarını göstermiş ordaki doktorlara. Ordaki doktorun yorumu: "Bir böbreğiniz yok hükmünde. size askerlik yaptırmayacağız ama devlet raporları burada geçmediği için tekrar bir ultrason ve sintigrafi çektirip muaf olacaksınız." umarım yardımcı olmuşumdur. kesin sonucuna ulaşabilirsem bildireceğim. geçmiş olsun.

Arkadaşlar merhaba,

03.12.2014 Tarihinde gata'ya sevk alıp doktora raporlarımı gösterdim. Doktor, "askerlik yapamazsınız" diyerek sintigrafiyi eğer tekrar imzalatabilirsem kabul edebileceğini söyledi. 12.12.2014 tarihinde gata'da ultrasona gireceğim. Ultrason sonucunu ve sintigrafiyi 12'sinde teslim edebilirsem artık heyet bekliyor olacağım sanırım.

Tekrar bilgi veriyor olacağım.

İyi günler

Kardeşim merhabadunyalı. tekrar geçmiş olsun diliyorum. bu şekilde yaptırmaları mantıksızlık olurdu zaten. önce sağlık. bakalım bizi neler bekliyecek. tekrar geçmiş olsun.

merhabadunyali

Aynı durum bende de mevcut sol %3 sağ %97 2 sene önce bir süreliğibe katarter tedavisi gördüm var henüz bende şubeye gitmedim. Muaf olup olmadığını belirtebilirsen benide cesaretlendirmiş olacaksın

Üst Alt