İşleyiş benim için kısa olmadı ama anlatayım
Sol Kolumda doğuştan Brechial Pleksus Paralizi mevcut bunu daha önce belirtmiştim.
2003 yılından "H" sınıfı ehliyet alabilir raporum ile beraber H sınıfı ehliyetim vardı.
2018 Eylül ayında ehliyetimi yenilemek için önce Aile Hekimliğine başvurdum.
Orada sürücü adayları için bir form var doktor bu formu doldurup beni Nöroloji ve Ortopediye sevk etti.
Devlet hastanesine gittim 75,00 TL ücret yatırdım. iki branşa da muayene oldum.
Ortopedi doktoru formda buluna alana tetkiki yazıp beni sağlık kurulu komisyonuna sevk etti.
İkamet ettiğim ilde Sağlık Kurulu Komisyonuna girdim "sürücü olamaz" olarak sonuç verdiler.
Rapora itiraz ettim.
Başka bir ilde Sağlık Kurulu Komisyonuna girdim.
Burada
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
kodlarını rapora yazdılar ve hakem hastaneye sevk ettiler.
Yine ikamet ettiğim ile daha uzak olan hakem hastaneye gittim ve orada da aynı kodları yazdılar.
2018 yılının sonunda ehliyetimi Nüfus müdürlüğünden yeniledim.
Sonra ötv muafiyetli araç alabilmem için engel yüzde oranı belirten (yüzdelik farketmez) sağlık kurulu raporu istediler.
Üniversite hastanesinden "özel tertibatlı Araç Kullanabilir" raporu aldım. tabi raporu alırken heyet günü komisyonda ehliyeti yenilediğimi bundan dolayı sağlık kurulu raporu almak için başvurduğumu belirttim.
%52 engel ile "Özel Tertibatlı Araç Kullanır" ibareli raporu tarafıma verdiler.
Önce Vergi dairesine gidip ötv muafiyetli araç alıp alamayacağım konusunda danıştım.
Olumlu görüş alınca bütçeme uygun olan araç için bayiye gittim ehliyetimi, raporumu sundum ve aracımı aldım.
Bu işte dolandırıcılık ve sahtekarlık çok olduğu için Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı işi iyice sıkı tutmaya başlamış.
Düzenbazların yüzünden bizler mağdur oluyoruz açık ve net!.
Sol Kolumda doğuştan Brechial Pleksus Paralizi mevcut bunu daha önce belirtmiştim.
2003 yılından "H" sınıfı ehliyet alabilir raporum ile beraber H sınıfı ehliyetim vardı.
2018 Eylül ayında ehliyetimi yenilemek için önce Aile Hekimliğine başvurdum.
Orada sürücü adayları için bir form var doktor bu formu doldurup beni Nöroloji ve Ortopediye sevk etti.
Devlet hastanesine gittim 75,00 TL ücret yatırdım. iki branşa da muayene oldum.
Ortopedi doktoru formda buluna alana tetkiki yazıp beni sağlık kurulu komisyonuna sevk etti.
İkamet ettiğim ilde Sağlık Kurulu Komisyonuna girdim "sürücü olamaz" olarak sonuç verdiler.
Rapora itiraz ettim.
Başka bir ilde Sağlık Kurulu Komisyonuna girdim.
Burada
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
kodlarını rapora yazdılar ve hakem hastaneye sevk ettiler.
Yine ikamet ettiğim ile daha uzak olan hakem hastaneye gittim ve orada da aynı kodları yazdılar.
2018 yılının sonunda ehliyetimi Nüfus müdürlüğünden yeniledim.
Sonra ötv muafiyetli araç alabilmem için engel yüzde oranı belirten (yüzdelik farketmez) sağlık kurulu raporu istediler.
Üniversite hastanesinden "özel tertibatlı Araç Kullanabilir" raporu aldım. tabi raporu alırken heyet günü komisyonda ehliyeti yenilediğimi bundan dolayı sağlık kurulu raporu almak için başvurduğumu belirttim.
%52 engel ile "Özel Tertibatlı Araç Kullanır" ibareli raporu tarafıma verdiler.
Önce Vergi dairesine gidip ötv muafiyetli araç alıp alamayacağım konusunda danıştım.
Olumlu görüş alınca bütçeme uygun olan araç için bayiye gittim ehliyetimi, raporumu sundum ve aracımı aldım.
Bu işte dolandırıcılık ve sahtekarlık çok olduğu için Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı işi iyice sıkı tutmaya başlamış.
Düzenbazların yüzünden bizler mağdur oluyoruz açık ve net!.