Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Brechial Pleksus ile ehliyetimi değiştirdim ve ÖTV'siz araç aldım

masolak

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İşleyiş benim için kısa olmadı ama anlatayım
Sol Kolumda doğuştan Brechial Pleksus Paralizi mevcut bunu daha önce belirtmiştim.
2003 yılından "H" sınıfı ehliyet alabilir raporum ile beraber H sınıfı ehliyetim vardı.
2018 Eylül ayında ehliyetimi yenilemek için önce Aile Hekimliğine başvurdum.
Orada sürücü adayları için bir form var doktor bu formu doldurup beni Nöroloji ve Ortopediye sevk etti.
Devlet hastanesine gittim 75,00 TL ücret yatırdım. iki branşa da muayene oldum.
Ortopedi doktoru formda buluna alana tetkiki yazıp beni sağlık kurulu komisyonuna sevk etti.
İkamet ettiğim ilde Sağlık Kurulu Komisyonuna girdim "sürücü olamaz" olarak sonuç verdiler.
Rapora itiraz ettim.
Başka bir ilde Sağlık Kurulu Komisyonuna girdim.
Burada
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
kodlarını rapora yazdılar ve hakem hastaneye sevk ettiler.
Yine ikamet ettiğim ile daha uzak olan hakem hastaneye gittim ve orada da aynı kodları yazdılar.
2018 yılının sonunda ehliyetimi Nüfus müdürlüğünden yeniledim.
Sonra ötv muafiyetli araç alabilmem için engel yüzde oranı belirten (yüzdelik farketmez) sağlık kurulu raporu istediler.
Üniversite hastanesinden "özel tertibatlı Araç Kullanabilir" raporu aldım. tabi raporu alırken heyet günü komisyonda ehliyeti yenilediğimi bundan dolayı sağlık kurulu raporu almak için başvurduğumu belirttim.
%52 engel ile "Özel Tertibatlı Araç Kullanır" ibareli raporu tarafıma verdiler.
Önce Vergi dairesine gidip ötv muafiyetli araç alıp alamayacağım konusunda danıştım.
Olumlu görüş alınca bütçeme uygun olan araç için bayiye gittim ehliyetimi, raporumu sundum ve aracımı aldım.
Bu işte dolandırıcılık ve sahtekarlık çok olduğu için Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı işi iyice sıkı tutmaya başlamış.
Düzenbazların yüzünden bizler mağdur oluyoruz açık ve net!.

masolak

Hayırlı olsun. Bilgilendirme için çok çok teşekkürler.

Üst ekstremite kısıtlılığında ÖTV'siz araç alımına çok zor izin veriyorlar. Onun için senin deneyimin çok kıymetli.

Araca nasıl bir donanım taktırdın?

OturanBoğa

ÖTV indirimli olarak aldığım araçta Sinyallari sağ elimle çalıştırabilmem için bir aparat takılı ve direksiyonda topuz var. Ayrıca mecburen otomatik vites tabi.

OturanBoğa

Aracıma takılan aparatlar gereksizlikten başka bişey değil diye düşünüyorum. Ben önceki mesajlarımda belirttiğim gibi 2003 ten bugüne ehliyet sahibiyim. İlk aracımı 2. el ve otomatik vites aldım. Önceleri bilindiği gibi "H" ehliyeti vardı ve bende de bu ehliyet mevcuttu. 2013 te aldığım ilk aracımla 5 yıl boyunca aparatsız otomatik vitesli aracımı rahatlıkla kullandım. 2013 te aracımı aldığım yıl ayrıca "Otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyeti alır" raporunu ikinci defa aldım. Ehliyet yenilerken apart takılsın istediler ama bence hala savunuyorum ki gereksiz!.

masolak
katılıyorum aynısı benim başımda şuanki ehliyetim özel tertibatlı otomatik vites ibareli vitesi sol elimle hareket ettireceğim aparat var kullanmıyorum bile. Yenileme sürecinde il sağlık 3 kod yazdı 40.11 40.05 10.02 tamamen 10.02 den harici gereksiz hatta araba kullanmama engel bile onun için almış olduğum rapor ile yenileme sürecine bile girmeyeceğim başka ilden çözmeye çalışacağım.

Üst Alt