Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol dirseğimde hareket kısıtlılığı var. Nasıl bir araba ve ehliyet alabilirim?

selo_005

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim sakatlık derecem % 15. sorunum ise sol dirsekte harek kısıtlığı var ama direksiyonu kullanıyor vitesi arttırıyorum. derecem az olduğu için indirimli araba alamıyorum ve normal araba kullamıyorum
ne yapmam lazım..

sayın oturan boğa ben sol kolumu kullanıyorum. istediğim gibi haret ettiorum sade kolu düz açmakta zorlanıyorum. yani direksiyonu elimi aldığımda hiç bir sorun yok gibi görünüyo. hatta bir çok arkadaşıma sol kolumda hareket kısıklığı var dediğimde ilk başta inanmadılar yani fark edilmeyecek kadar. saygılar...

derecem %15 ve ben ne indirimli araba alabiliyorum nede normal araba kullanıyorum. zaten derecem %40 ın yarısı bile değil bu nasıl çelişki. araba firmaları %40 istiyo h sınıfı var yada yok önemli dğeil diyo. bence benim b sınıfı almam doğru olmazmıydı? saygılar....

Rapor oranının araç alımı ile hiç bir ilgisi yok. Yani, %90 da olsa %10 da olsa oran fark etmez...

Ama, sol elinden sakatlığı olanlar araç alırken vergi avantajından yararlanamıyorlar.

Burada vergi avantajından ziyade tüm araçları (ya da en azından tüm otomatik vitesli araçları) kullanabileceğiniz bir rapor ve ehliyet almaya bakın bence...

slm

yani benim raporum %15 ve b sınıfı alabilrim yani çünki indirimli araba alımıyorum. söyle olabilirmi? sakatlık derecesi değişmeden b sınıfı ehliyet alabilir diye rapor almak istiyorum. anladığım kadarıyla alabiliyorum.... saygılar...

slm

benim sorunum sol dirsekte hareket kısıtlığı ve sakatlık derecem %15. ben araba bayilerine gittiğimde bana dediler senin h sınıfı ehliyet olman yeterli değil senin derecen en az %40 olmalı diye. yani ben şuan ne indirimli araba alabiliyorum nede b sınıfı araba kullanıyorum. yani devlet bana diyoki sen ne sakatsın nede sağlıklısın? ne yapacağımı bilmiyorum. cevap verirseniz sevinirim saygılar....

"Direksiyonda topuzu bulunan otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli bir sağlık kurulu raporu alırsanız, araç alımında bir avantajınız olamasa da, en azından basit bir topuz takarak tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz.

mrb

sayın oturan boğa bana dedinizki: Burada vergi avantajından ziyade tüm araçları (ya da en azından tüm otomatik vitesli araçları) kullanabileceğiniz bir rapor ve ehliyet almaya bakın bence..

yani %15 derece sakatlığı değiştirmeden b sınıfı ehliyet kullanır alsam hem benim istediğim olur. hem de doktor sağlık raporunda oynanmamış olur.
öyle bi rapor verir mi?

bu konularda insanlar çok şey söylüyor yani benim durumum doktorun insafına bağlı değilmi?

saygılar...

h sürücü blgesi

benim h sürücü belgesi ehliyetim vardır. sağlık raporunu b sınıfı ehliyet alır diye değişiştirdim bundan sonra ne yapmam lazım

selo_005;

sağlık durumunuzda ne tur bir değişiklik oldu ki değiştirilme gereğini duydular. daha fazla bilgi verirsen güzel olur

benim sol dirsekte hareket kısıtlığı vardı h verdiler. bu h sınıfı ehliyet ile inrimli araba alamıuom derecesi %15 olduğu için. özel tertibat için proje çizdireyim dedim makina mühendisi bişey görmedi projeye gerek yok dedi. bende doktorla görüşüp b sınıfı istedem zaten asıl istediğim b sınıfı. bu hafta raporu aldım b sınıfı alabilir diye bu durumda ne yapmam lazım motor dersine girmem gerekir değilmi?

h sınıfından b ye geçiş için kurs ücretinde fark olurmu? b sınıfından e sınıfına geçişte oluyo? bu sorun nasıl çözülür?

B sınıfına geçiş için sürücü kursuna yazılacaksınız. Motor dersini almanıza gerek olacak mı, bilemiyorum...

Üst Alt