Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sol diz altı amputeyim. Raporda özel donanım olmamasına rağmen ehliyete işlemişler..?
ben sol dizaltı ampute bir engelliyim. bu gün h sınıfı ehliyetimi aldım. hastane raporumda h sınıfı ehliyet alabilir bölümünde evet yazıyordu.
özel techizatlar bölümünü ise değerlendirilmedi yazmışlardı. yani özel donanıma gerek yok demişlerdi.
buna rağmen ehliyetime özel techizatlı otomobil kullanabilir işlenmiş.
şimdi ben bu ehliyetle hangi araçları kullanacağım?
arkadaşımın otomatik vitesli aracını alıp kullanamaz mıyım?
ikinci el bir otomatik vitesli araç alsam özel techizat olarak ne koyacağımki bana faydası olsun.
sıfır araç almak istiyorum ve indirimden yararlanmak istiyorum. hastane raporu önemli diyorlar sakatlık oranım yüzde 40 ama bunun önemsiz olduğunu söylüyorlar. hastaneden rapor isterken ne diyeceğim. ne raporu lazım.
wolksvagen ve seat ana bayilerini aradım bana yüzde yüzde 90 altına indirimli araç yok dediler. rapor önemliymiş oranın önemi yok dedim .yok öyle bişey dediler.
yüzde kırk raporla indirimli araç almayı başaran bir arkadaş bana hangi hastaneden hangi vergi dairesinden hangi marka aracı nasıl aldığını söyleyebilir mi.
sol oldugundan otomatik vites kulanabilrsin demişler 2. el bir araç alacaksan ötv den faydalanamyacaksan sanrıım tertibat taktırmana gerek yok.
ehliyette tertibat diyorsa ve sıfır alıp ötv de nyararlanmak istiyorsan tertibat taktırılma ibaresi olması gerek. bunun olması için çabala yoksa ötv de nyararlanamazsın
rapor oranının önemi olamdıgı dogru engelinizin nerde odugu önemli ona göre araba alımında ötv ve mtv den yararlanabilrsiniz. ehliyeti aldıgınıza göre yurt içinden araba alacaksanız. o araba içinde bir rapor alıp tertibatlı araç kulanabilir vs gibi bayilerden tertibat taktırarak begendiginiz bir arabayı ötv den muaf alabilrsiniz. ama otomatik araç kulanır derse o zaman ötv den yararlanamazsınz
Hawk, bayiler raporunuzda özel donanım ibaresi olmadığından %90 demişlerdir.
%90 altı rapor ile ötv muafiyetinden faydalanabilmek için özel donanım şarttır.
ufuk bu raporu almak için hastanede nasıl bir yol izlenmeli.hangi hastane bu raporu verebilir.malum ne doktorlar nede hastanedeki staff bu konudan haberdar.bişey söylediğimizde yüzümüze bön bön bakıyorlar.bide burunlarından kıl aldırmıyorlar.sonra gerçek ortaya çıkıncada ha öylemi diyorlar.sıkıntı burada.
%40 raporumla H sınıfı ehliyet aldım. Nasıl bir araç alabilirim?
arkadaşlar
ehliyetimi bu gün aldım. sol ayak dizaltı amputeyim. ehliyetimde özel donanımlı araç kullanabilir yazmaktadır. engel oranım %40. acaba aranızda % 90 altı oranla indimli araç alan var mı.
nasıl ve nereden aldığını hangi zorlukları nasıl aştığını bize yazabilir mi.
Kendiniz kullanacaksanız engel oranının bir önemi yok.
Ehliyet için aldığınız raporda araç alımı içinb de değerlendirme varsa ''özel donanımlı araç kullanabilir'' diyorsa aynı raporu kullanabilirsiniz.
Araç alımı yönünden değerlendirilmedi yazıyorsa tekrar rapor almanız gerekir.
Rapor ve h sınıfı ehliyetle hangi bayiye gitseniz işinizi hallederler.
hayırlı olsun engel oranının önemi yok arkadaşında dedği gibi özel donanımlı araç kullanabilir yazması yeterli bununla birlikte rapor ehliyetle sıfır araç alacaksan bir bayi ye gidip begendigin aracı anlaşarak o ötv yide düşürerek alabilrsin. birde yurtdışından vergi ödemeden gümrükten alabilirsin
ben yurtdışıdnan aldım bir zorlukta yaşamadım tabiki arabanın asıl masrafı dışıdna getirtme vs gümrük masrafıda oluyor
sıfır araç alan arkadaşlarda deneyimlerini yazarlar zaten
arkadaşlar teşekkürler ilginize.tüm arkadaşlara yardımcı olması amacıyla bunu başarabilmiş tüm arkadaşların engellerini ve oranlarını ve nasıl araç aldıklarını paylaşmalarını bekliyorum.teşekkürler
arkadaşlar ben de sol diz altı amputeyim. özel donanımlı araç kullanabilir raporum var ama otomatik vites araba alamıyorum. sol ayak engelli olduğum için otomatik vites arabaya proje çizemiyorlarmış. dolayısıyla özel tertibat takamadığım için ötv ve mtvden de yararlanamıyorum.