Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol diz ameliyatı sonrası yürüyüş zorluğu için hangi oranda rapor verilir?

ORESSAM

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

2013 yılında sol diz kapağının altında çıkan bir UR 'dan dolayı (şuanda da sağ dizde var ondan da ameliyat olacağım) ameliyat olup diz kapağımın altı tamamen temizlendi. Bir bakıma dizimin altı boşaltıldı :)
Fakat ameliyattan sonra dizim güçsüzleşti gibi yürürken sık aralıklarla sanki boşluğa adım atmışım gibi dizim boşalıyor ve düşecekmişim gibi yürüyüşüm bozuluyor. Merdiven inip çıkmalarımda diz kapağımın altında bir cisim varmış gibi batmalar oluyor ve hafif agrı ile topallayarak çıkıyorum.
Aynı şekilde koşamıyorum koşmak istediğimde diz kapağımda ağrı oluyor ve topallıyarak koşuyorum.

Aynı veya benzer sorunları yaşayan varmı acaba? Bu sorunlardan rapor alabilirmiyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Slm gurban %20 ye kadar alabılırsın yurusun bozuksa gecmiş olsun

Normal yürüyüşümde bozukluk yok sadece arada sırada birden boşluğa basmışım düşücekmişim gibi oluyor. Koşamıyorum aksayarak topallıyarak oda yavaş koşabiliriyorum. Merdiven iniş çıkışlarımda, eğimli yerlerde yürüyüşümde ve koşmamda diz kapağımın altında sanki bir cisim varmış gibi batma ve ağrı oluyor. Neredeyse iki yıl oldu ameliyat olalı ama bu sorunlar kalıcı oldu gibi. İşte bu şikayetlerimden oranı az da olsa ortapedik rapor alabilirmiyim. H sınıfı sürücü belgesi ÖTV 'den muaf araç alabilmek için.

oressam yürüyorken ayağın boşluğa basıyormuş gibi oluyorsa sende münüsküs var kardeşim yani dizinin arkasında yırtık var demektir git bir ortepedi doktoruna mr çekilmesini iste :) şimdiden geçmiş olsun zor bir ameliyat değil aynı gün yürürsün 2 gün sonra da evine gidersin lokal aneztesi ile yapıyorlar

Üst Alt