Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol diz ve dirsekteki kısıtlılığı gösteren raporla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

can9

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam dostlar.

Raporumu bugün aldım ekteki raporla otomatik vitesli araç kullanabilir anlamına geliyor mu,ötv indirimin'den faydalanabilirmiyim,ayrıca 30 yıllık B sınıfı ehliyetim var engelli ehliyeti için yeniden müracat mı gerekiyor yani tekrar sınav falan yardımlarınız için teşekkürler.

http://i.hizliresim.com/b6LvjG.jpg

can9

Şansınızı deneyebilirsiniz ama "özel donanımlı araç kullanmalıdır" diye ibare aranır engelli sağlık kurulu raporunda

Ehliyetinizi de değiştirmeniz gerek. uzman hekim => il sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü sürecinde rapor alıp ehliyet yenilenir. Raporda/ehliyette otomatik vites ve gerekliyse el kısıtlılığına dair kodlar olmalı.

Bu ikisi ile birlikte araç alımı için vergi dairesine gidip sormanızı öneririm.

İşin teorisi şudur: var olan engellilik hali manuel vitesli araç kullanmaya mani olmalı ki araç alımında vergi avantajından yararlanılabilsin.

OturanBoğa Rapor da Özel tertibatlı araç kullanması uygundur diyor,otomatik vites yazmıyor gerçi sol diz ve sol dirseğim kısıtlı ayrıca el ve ayaklarımda da var ben şimdi bu raporla vergi dairesinin sonucuna göre il sağlık komisyonuna gideceğim anladığım kadar ile.

can9

Tam olarak öyle değil. Çünkü kısıtlama kodu olan ehliyeti görmerden vergi dairesi değerlendirme yapmaz.

Üst Alt