Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol dizimde protez var. Ehliyet değişimi ve araç alımı..?

yergun02

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

Benim sol dizimde protez var henüz oldum yani 8 aydır... manuel aracamla zorlandım debriyaj konusunda aracı satmak zorunda kaldım.
araba almak için ben sağlık kurulla başvurumu yaptım ancak emin değilim doktolar sorun çıkartır mı ya da çıkartıyorlar mı
ben B ve A2 sınıfına ait Ehliyete sahibim ben sağlık müdürlüğünden çalıştığım için H sınıf ehliyeti bizim teşklilatta veriliyor o sorun değil ancak ortopedi uzmanı sorun çıkartıyor mu otomotaik vites yada özel tertibatlı otomatik vites konusunda

teşekkürler

Son düzenleme:
bende sol diz protezliyim ehliyetim şuan normal değiştirmedim henüz sorun çıkacağını zannetmiyorum

Benim de sol diz protez ötv indiriminden yararlandım ehliyeti değiştirip araç aldım ama şuan ki raporlarda ötv özel tertibatlı kullanmalıdır mutlaka yazmalı engelli raporuna göre ehliyet değiştir sonra bir daha geri dönüşü olmaz

Mümin Çelik

Mümin bey siz Rapor alırken sorun çıkartıllar mı bazıları diyor'ki Doktor vermeyebilir sol Protezli olduğundan debriyaj sorunu yaşıyorum bence Doktor sorun çıkartmamalı diye düşünüyorum biraz açıklık getirirseniz sevinirim.

Bende kısıtlama var dizde engelli raporunda böyle yazdığı için sıkıntı çıkmadı dizde hareket kısıtlığı var eğer sizde de varsa ve raporda belirtilmiş ise sıkıntı çıkmaz ama kısıtlama yoksa onu bilemem. Benim raporum 2017 şimdiki raporlarda mutlaka ibare istiyorlar benim de 2 yılım kaldı belki yeni araç alırken benden de isteyecekler bakalım süreç nasıl olacak bende tam bilmiyorum

yergun02

Ortopedi doktoru "sıradan manuel araç kullanabilirsin" deyip sevk etmeyebilir mi, evet, teorik olarak mümkün. Ama siz ısrarcı olursanız heyete sevk edecektir.

Tabii iş raporda bitmiyor. Vergi dairesinin de tanıya istinaden araç alımına izin vermesi gerek. Ki bence işin zor kısmı bu.

OturanBoğa

Bu gün Ortopedi doktoruna gittiğimnde bana çelişkili bir öneride bulundu başlayış doğru mu yalnış mı anlamış değilim... ama bence yalnış doktor bey siz beni ameliyat ettiniz ben manuel arac kullanamıyorum sol diz protezli olduğunda o zaman sen aile hekimine git başvurunu yap seni bizim buraya sevk eder bizde burada seni il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevkini yaparız H Ehliyet işlemlerini başlatırsın iyi de ben Rapor almadan Ehliyet değişim işlemini nasıl gerçkeleştireceğim ki çelişkili değil mi bu durumda....

Hayır sizin ehliyetinizin değişmesi gerekiyor ÖTV'den faydalanmanız için B hasta ehliyeti almanız gerekiyor. Bu sürecin başlangıcı da aile hekimi

Sen aile hekimine git seni uzman ortopediye sevk edecek sonra doktorunun bulunduğu hastaneye gidip vezneye özel muayene ücreti ödeyip doktorunun ismini ver haberi var de seni ona yönlendirirler oda seni sevk eder H yok artık B olacak ehliyete kodlar yazılacak

O zaman doktor doğru söylemiş çelişki ortadan kalkiyor peki özel muayene ücreti ödeyip doktorunun ismini ver haberi var de seni ona yönlendirirler oda seni sevk eder bu süreçten sonra mı Rapor geliyor anladığım kadarıyla eğer doğruysa hemen başlayayım işlemlere teşekkürler...

Mümin Çelik

Bende sol diz protezi için sağlık kurul heyet doktorlarını dolaştım benim ayrıca bol omurliğidende bir amelyatım olduğu için BeyinCerrahisi orada % 12 aldım benim en önemli doktorum sanırım Fizikçi o beni ortopedici'ye sevk etti o da puan verdi yalnız bilgisyar'a yazdı ne olduğunu bilmiyorum en son Fizkçi benden EMG'den Radikülapati ve PLEKSUS PROTOKOLÜ'nde de sonuç istedi araya Bayram girdiği için EMG Bayram sonuna kaldı Fizikçi bana dediki sen EMG sonucunu da getir öyle onun sonucuna göre puanını vereyim yani ona göre sonuç ne olur bilemem toplamda kaç puan olur dah doğrusu ortopedici kaç ve Fizikçi kaç puan verir bilemiyorum acaba bütün bunlardan sonra Heyet Raporun sonucu mu yoksa il sağlık müdürlüğü komisyon sonucu mu Önemli buna bir açıklık getirlirse sevinirim eğer iş sağlık müdürlüğü komiyonuna kalırsa bir Nebze de olsa işim kolaylaşır teşekkürler.

hastanenin vereceği raporda ortopedi doktoru hastalığın tanımını tam yazmalı ve raporda yeni kanuna göre tam nasıl yazıldığını bilmiyorum teçhizatlı araç kullanmalıdır yazmalı ondan sonra bulunduğun ildeki vergi dairesine bir sor araç alıp almayacağını raporunu bir göster sonra ilindeki il sağlık müdürlüğündeki sağlık komisyonuna girip kısıtlama kodlarını alman gerek sonrası yine buradan yardımcı olmaya çalışırız

Ben herşeyi'mi tamamladım ancak bu son gelen ÖTV matrah artırımı mide bulandırdı en boş paketleri bile alamiyorsun bazı ilerlemiş markalarda PASSATIN TREND yani İMPERSİON paketi almak bile artık mümkün değil acaba engellilerde ÖTV vergi dilim limiti hangi aylarda artış oluyordu ben heryılın Aralık ayı biliyorum ama emin değilim.

Üst Alt