Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol dizimde sorun var. Araç alımında vergiden muaf olur muyum?

helin985

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar 2 sene evvel sol tarafımdan felç geçirdim ve bu rahatsızlığım sol ayağıma vurdu şu anda da %42 lik bir raporum var sol dizimdeki sorundan dolayı ve b ehliyetim var ama işe yaramıyor ben bunu h sınıfı yapabilirmiyim ve vergiden muaf araç alabilir miyim

cevaplarınızı bekliyorum
şimdiden teşekkürler...

Evet alabilirsiniz. Yalnız bu biraz şans meselesi gibi. Bir çok kişi alırken, sağ bacağı sağlam olduğu için B sınıfı ehliyet verip "otomatik vitesli araç kullanabilir" diyebiliyorlar. Eğer sağ bacağınızı aktif bir şekilde kullanabiliyorsanız bu iş sizi bir hayli uğraştıracaktır. Eğer h sınıfı ehliyet alıcaksanız raporunuda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmasına dikkat edin.

peki vergidende muaf oluyormuyum yani h sınıfı ehliyetgi aldım diyelim muafmıyım o zaman vergiden cevabınızı beklerim...

Evet bu şekilde vergiden muafsınız. Izlemeniz gereken yol öncelikle devlet hastahanesinden "elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli sağlık raporu almanız gerek. Sonrasında yeniden surucu kursuna yazılıp direksiyon sınavına girerek h sınıfı belgesini almaya hak kazanmalısınız. Ardından trafik şubeye uğrarayarak h sınıfı sürücü belgenizi alabilirsniz.

Ama, "elle kumandalı özel donanımlı otomobil kullanır" raporuyla H sınıfı sürücü belgesi ve vergi muafiyetli araç alırsanız:
1- O araçtan başka hiç hiç hiç bir aracı kullanamazsınız
2- Sizin aracoınızı sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz

İkinci bir seçeneğiniz, vergi muafiyetli araç satın almaktan vaz geçip, "otomatik vitesli otomobil kullanır" ibareli H sınıfı sürücü belgesi almak ve otomatik vitese sahip tüm araçları hiç bir kısıtlama olmadan kullanmaktır.

Tercih sizin

Üst Alt