Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol dizimdeki engelimden dolayı aldığım raporla ÖTV'den muaf olabilir miyim?

ruzgar34

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sol dizimde orta derece hareket kaybı var.ağustos ayında yüzde 46 oran alarak emeklilik muracatimi yaptim.aldığım raporda sol dizimden yüzde 8 oran aldım.otv indiriminden faydalanabilirmiyim yeni alacağım rapor bir önceki raporumda sorun yaratir mi.

biryerde okumuştum otv için müracat sonrası aldığı rapor emeklilik iptaline neden olmuş tamda emin değilim aklımda kalan bu.

@ruzgar34

Oranın kaç olduğu araç alımında önemli değil.

Evet, düşük oranlı rapor çıktığında emeklilikte er ya da geç sorun çıkma ihtimali çok yüksek. Ama bu saatten sonra yapacak bişey yok. Rapor çıkmış ve sisteme girmiş zira.

7 ağustosta vergi indirimi için yüzde 46 rapor aldım.hastalıklarımdan biri sol dizde orta derece hareket kaybı yüzde 8 oran aldım.şimdi otv indirimi icin bütün doktorları gezmek gerekiyor mu yoksa sadece ortopediye girmem yeterli olurmu.ayrıca aldığım raporla yeni emekli oldum yeni alacağım rapor emekliliği riske sokarmi.cevaplar için şimdiden teşekkürler

ruzgar34

Araç alımına temel olacak engelli sağlık kurulu raporunda sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu belirtilmeli ve oran bulunmalı. Aslında bir de "özel donanımlı araç kullanır" yazmalı ama nadiren de olsa sol alt ekstremite söz konusu olduğunda bu özel donanım yazısının olmadığı hallerde de onay verilebiliyor. Yine de ben olsam rapora mutlaka "özel donanımlı araç kullanır" ibaresi ekletirdim.

Emeklilik içinse yukarıda yazdığım gibi, artık hep bir risk var. Şu anda itibaren yapılabilecek bir şey yok

Üst Alt