sol dizimdeki sıkıntı ve ötv siz araç alım süreci hakkında yardım !
merhabalar iyi akşamlar. hemofili a hastasıyım bu yüzden sol dizimde haraket kısıtlılığı ve güç kaybı mevcut. geçen ayın 2 sinde normal bir engelli raporu aldım %84 oranında(arkasında sadece engelli kimlik kartı için uygundur gibi bir ibare mevcut). 2 gün önce ötv muafiyetli araç almak istediğimi belirterek takip edildiğim hastanenin sağlık kuruluna başvurdum.(oturduğum ilden farklı bir ilde takip görüyorum) Öncelikle ehliyetimi değiştirmem söylendi(b sınıfı normal bir ehliyete sahibim) ve beni hastanenin aile hekimine gönderdiler. Aile hekimi 3 uzmana gönderdi. hematoloji , göz ve ortopedi. bunun için 50 tl gibi bir ücret ödedim. hematoloji ve göz sürücü olmasında sakınca yoktur diye sürücü belgesi sağlık raporuna yazdılar. ortopedi ise özel donanım için il sağlık müdürlüğüne sevki uygundur yazısı ekledi muayenesi sonucunda. o ildeki sağlık müdürlüğüne kağıdı götürdüğüm ve ikametgah adresim orada olmadığı için kabul etmediler. oturduğum ildeki il sağlığa götürdüğümde ise kabul ettiler ve 3 eylül tarihine kurul için randevu verdiler. merak ettiklerim şunlar :
-arkasında haraket ettirici özel donanımlı araç kullanması uygundur yazısı olan ve oran belirtilen rapor için ehliyet yenilendikten sonra tekrar mı başvurmam gerekiyor yoksa gireceğim kurulda mı verecekler ?
-açılan konularda 200 tl gibi bir meblağ ödediğini yazanlar var 50 tl verdiğim için kafam karıştı.
-önceki aldığım normal engelli raporunun bu süreci engellemesi söz konusu olur mu ?
-bundan sonraki süreç nasıl işleyecek ?
gittiğim bütün devlet dairelerine sordum ama bununla biz ilgilenmiyoruz denerek geçiştirildim ve aklım çok karışık. yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.