Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol dizimdeki kısıtlılıktan ÖTV'siz araç alımı ve ehliyet değişim süreci..?

Hemofili av1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar. Hemofili A hastasıyım ve buna bağlı olarak sol dizimde güç kaybı ve açılıp kapanmasında ciddi sorun var. %84 oranında bir rapora sahibim. Dün ötv muaf araç ve ehliyet için (b sınıfı ehliyete sahibim) aile hekimine başvurum ve beni gerekli 3 yere sevk etti. Doktorları dolaştığımda hematoloji ve göz sürücü olmamda sakınca görmedi. Ortopedi ise sol dizimdeki sorunu yazıp son kısma özel donanımlı araç için il sağlık müdürlüğüne sevki uygundur yazısını yazdı. Bundan sonraki süreç nasıl ilerleyecek ? Doğru sırayı mı izliyorum ? Bu süreç takribi ne kadar zaman alır ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada bu başvuruyu takip edildiğim hastanede yaptığım için farklı bir ilden yaptım bunun için sorun yaşar mıyım ?

teşekkürler şimdiden

İl saglik müdürlüğüne belgeleri vereceksiniz sonra bekleme süreci başlayacak

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

merhabalar nasıl bir bekleme süreci acaba ? tekrar kurula mı girmem gerekiyor ve takribi ne kadar bir süreden bahsediyoruz teşekkürler.

2 ile 5 hafta arası değişiyormuş, bende beklemedeyim. İl sağlık kodları yazacakmış

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Elindeki sevk ile İlindeki il sağlık müdürlüğüne gidip heyet için randevu alacaksın orada heyete girip kısıtlama kodları alacaksın ondan sonra ehliyet değişimi olacak yalnız Engelli raporunuz 2019 dan önce mi sonra mı önce ise maliyeye bağlı durum ama sonra ise yeni kanuna göre mutlaka özel tertibatlı araç kullanmalıdır yazmalı raporda

sol dizimdeki sıkıntı ve ötv siz araç alım süreci hakkında yardım !

merhabalar iyi akşamlar. hemofili a hastasıyım bu yüzden sol dizimde haraket kısıtlılığı ve güç kaybı mevcut. geçen ayın 2 sinde normal bir engelli raporu aldım %84 oranında(arkasında sadece engelli kimlik kartı için uygundur gibi bir ibare mevcut). 2 gün önce ötv muafiyetli araç almak istediğimi belirterek takip edildiğim hastanenin sağlık kuruluna başvurdum.(oturduğum ilden farklı bir ilde takip görüyorum) Öncelikle ehliyetimi değiştirmem söylendi(b sınıfı normal bir ehliyete sahibim) ve beni hastanenin aile hekimine gönderdiler. Aile hekimi 3 uzmana gönderdi. hematoloji , göz ve ortopedi. bunun için 50 tl gibi bir ücret ödedim. hematoloji ve göz sürücü olmasında sakınca yoktur diye sürücü belgesi sağlık raporuna yazdılar. ortopedi ise özel donanım için il sağlık müdürlüğüne sevki uygundur yazısı ekledi muayenesi sonucunda. o ildeki sağlık müdürlüğüne kağıdı götürdüğüm ve ikametgah adresim orada olmadığı için kabul etmediler. oturduğum ildeki il sağlığa götürdüğümde ise kabul ettiler ve 3 eylül tarihine kurul için randevu verdiler. merak ettiklerim şunlar :

-arkasında haraket ettirici özel donanımlı araç kullanması uygundur yazısı olan ve oran belirtilen rapor için ehliyet yenilendikten sonra tekrar mı başvurmam gerekiyor yoksa gireceğim kurulda mı verecekler ?

-açılan konularda 200 tl gibi bir meblağ ödediğini yazanlar var 50 tl verdiğim için kafam karıştı.

-önceki aldığım normal engelli raporunun bu süreci engellemesi söz konusu olur mu ?

-bundan sonraki süreç nasıl işleyecek ?

gittiğim bütün devlet dairelerine sordum ama bununla biz ilgilenmiyoruz denerek geçiştirildim ve aklım çok karışık. yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

Bildiğim kadarıyla cevap veriyim 50 tl yatırıp hastaneden rapor alıp il sağlığa gidip ehliyeti değiştirirsiniz ehliyet b engelli kodları olan ehliyet aldıktan sonra engelli sağlık raporunuz olması gerekiyor ötv için başvuru yapabileceğiniz raporunuz 02.2019 tarihinden sonra alındıysa raporda "sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazan bir ibare olması gerekiyormus vergi dairesi bu şekilde araç alımına onay veriyor.

işte elimde öyle bir raporum yok hocam. ehliyete kodlar yazıldıktan sonra tekrar mı başvurmam gerekli yoksa gireceğim kurul mu verecek burası merak konusu

Ehliyet değiştikten sonra tam teşekkürlu bir hastaneye ötv indirimi veya tüm haklar için başvurabileceğiniz sol bacağınızdaki ve diğer rahatsızlıklarınızı belirten üzerinde sol bacağınızdaki rahatsızlıktan dolayı "sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazan engelli raporunuz olması gerekiyor

Benimde sol bacağimda güc kaybı sinir hasarı düşük ayak ve diz acısı 90 derece bükülüyor ehliyetim değişti b engelli 10.02 78 kodları eklendi sadece otomatik araç kullanabiliyorum, ötv indirimli %44 engeli raporu almıştım 2019 yılında ancak raporda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazmadığı için ötv den yararlanamadım bugün tekrar sağlık kuruluna başvuru yaptım haftaya kurula girecem nasip olursa tekrar rapor alaçam işte bu ibare eklenecek ötv den yararlanmak için.

Hemofili av1

merhaba
benimde sag bacagimda kisalik var ve bende yeni yaptim islemleri senin alip il sagliga götürecegin belge ehliyet icin bende ona 50TL vermistim sonra tekrar özel tertibatli arac alimi icin rapor basvurusu yapiyorsun oda 200TL
ben ehliyet raporunu aldim komisyona giriyosun kodlari yaziyor onla ehliyeti yeniliyosun
saglık kurulunda sadece ortapediden gir "sana sadece hareket ettirici özel tertibatli arac kullanmasi gerekir" ibareli rapor verecek heyet, ibare bu sekilde olmaliymis mailye kabul etmiyor yoksa sonrada arac alimi icin bayiiye gideceksin bitti isin

selamlar.

hemıofili a hastasıyım sol dizimde ciddi kısıtlılık var. engelli b ehliyeti için kurula girmiştim. bugün kodları almaya gittiğimde rapora 10.02 otomatik vites kodu dışında 32.01 elle gaz fren kodunu yazmışlar. halbuki sağ dizimde gaz fren olayını engelleyecek bir kısıtlılık yok ve otomatik aracı sıkıntı olmadan kullanıyorum. üstüne yılda bir kontrol kodu yazmışlar düzelme şansım varmış gibi. itiraz ettim ve beni uşak il sağlık müdürlüğüne yönlendirdiler. oradaki sonuç farklı çıkarsa sonra izmir e gitmem gerektiğini söylediler. bu süreç böyle mi ilerliyor ? eğer böyleyse işkenceden farkı yok. bu halimle böyle bir dönemde 2 il değiştirmek zorunda kalacağım. böyle bir durumla karşılan var mı ? süreç ne kadar sürüyor ?

raporlarım bu şekilde

https://i.hizliresim.com/kHALVx.jpg

https://i.hizliresim.com/K8mK5S.jpg

https://i.hizliresim.com/25VAul.jpg

Bulunduğum ildeki vergi dairesine sorduğumda ortopedik kutucuğunun işaretlenmediği ve fizik tedavinin açıklama yazdığı halde oran yazmadığı için alamayacağımı söylediler. Yıldım artık uzun zamandır uğraşıyorum ve hep bir aksilik çıkmakta.

Söyledikleri doğru mu ? Raporu düzelttirmem mi gerekiyor ? Ve haraket ettirici aksam ibaresini açıklamaya değil çalıştırılamayacak işler kısmına yazmışlar bu sorun olur mu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim , teşekkürler.

@OturanBoğa

Hemofili av1
Raporlarına göre vergi dairesindeki memur hatalı konuşmuş.
Hem engelli B sınıfı ehliyet hemde Hareket ettirici aksam ibaresini nasıl görmemiş acaba ?

gördü ama fizik tedavinin oran vermemesi ve ortopedik kutucuğunun işaretlenmemesinin sıkıntı yaratacağını söyledi

Bence oto bayisine gidip sor onlar sorgulatsınlar yada vergi dairesinde daha üst yetkiliye.

Üst Alt