Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el ampute. Ehliyet ve araç alım prosedürü nasıl olacak?

Mehmet_27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamun Aleyküm benim sol elim bilekten ampute ben ehliyet almak istiyorum evrakları tamamlayıp il sağlık müdürlüğüne bu gün teslim ettim ve bana 5 haziran salı günü heyet olduğunu söylediler heyete gireceksin dediler sizce ben ehliyet alabilirmiyim ? 8 ay kadar önce tanıdık sürücü kursuna ve ortepedi doktoru sen ehliyet alamazsın demişlerdi. Acaba heyet neye karar verecek ehliyet alabilecek miyim

benim sol kolum dirsek üstünden yok ehliyetimide aldım arabamadıda şükür ama uzun bir vakit aldı malesef.dr insiyatifine kalmış durumdayız yeni bir değişiklik yok ise son 1 yılda.

haci

Valla kardeş benim elim kesileli 4 yıl oldu bu zamana kadar hiç bir şeyi sıkıntı etmedim sadece ehliyet bana sıkıntı veriyor

@Mehmet_27[FONT=sans-serif]
malesef öyle olacak şeye olmaz demeleri insanın sinirini bozuyor.en kötü ihtimal eğer oluyorsa başka sehirde denersin şansını.[/FONT]

İl sağlık müdürlüğünden raporumu aldım tertiatlı araç kullanabilir
Raporumda şunlar yazıyor
35.04
40.11
78
102
48
Ben ehliyetimi aldığım zaman
İndirimli araç alırsam % kaç indirim olur
Ve aracı benden başka birisi kullanabilirmi (Babam , Abim )falan

Aracta aparat olduğu zaman sizden başkası kullanamaz alacağınız arac fiyatına göre ötv uygulanır

Aracı normal aldık diyelim indirim olmadan ( 2. El ) peki o aracı benden başkası kullanabilirmi tertibatlı olarak

Mehmet_27

Ehliyetiniz gayet uygun. Şimdi araç alımı için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu almalısınız. Raporda sol el tanısı olmalı, oran bulunmalı ve "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibaresi bulunmalı. Bu rapor ve sürücü belgenizle ötv-mtv istisnalı araç alabilirsiniz.

Aldığınız araca tse'den bir belge aldığınızda aracı 3. dereceye kadar yakınlarınız da kullanabilir.

Üst Alt