Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el bileğimdeki kısıtlılık ile rapor alabilir miyim ve haklarım nelerdir?

hacıbey19

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar.İsmim Hacı.

53 yaşındayım ve yaklaşık 8 sene önce SGK'dan normal şartlar altında işçi olarak emekli oldum ve halen çalışmaya devam ediyordum.Yaptığım iş demirci-kaynakçılık.

Yıllardır sol el bileğimden meslekden dolayı rahatsızlık ve bir takım ufak küçük kazalar geçirdim.Yıllardır süren ağrılardan sonra tedavi oldum ve ameliyat ettiler.Maalesef sol kolum ve bileğimdem ameliyat oldum.AMELİYAT SONUNDA BİLEĞİM DONDURULDU.Artık bileğimi sabitlediler ve oynatamıyorum.Buna ek olarak kolumda ve parmaklarımda da ciddi hareket kayıpları yaşadım.Parmaklarım kapanmıyor,yumruk olmuyor.Ayrıca kolumdan parmak uçlarıma kadar günlük işlerimi bile beceremiyorum.Mont giyme çıkarma,sol el ile birşey taşıma,pantolan ilikleme,sol el ile tahret abdest vs. gibi basit işler bile artık kısıtlandı.Ama beni en çok zorlayan kullandığım elim yani yazı yemek gibi işlerde kullandığım ana elimin dondurulması-sabitlenmesi.Sağ elim ters olduğu için yemek yemekte bile zorluk yaşıyorum.Aslında gerçeği söylemek gerekirse kolum nedeniyle psikolojik olarak bile kötüyüm.Artık elimi kullanamayacak olmak beni üzdü.Sosyal ve iş hayatımı çok etkiledi.

Bugüne kadar herhangi bir engel raporu vs almadım.Daha doğrusu engelli miyim onu bile bilmiyorum.Bu rahatsızlığıma ek olarak inisulün kullanan şeker hastasıyım.Kalp ameliyatı ve bel fıtığı ameliyatı oldum.

Engelli raporu alabilir miyim ya da sol kol nedeniyle otomatik araç hakkı vs hangi haklardan yararlanabilirim? Ötv li araç ve diğer haklardan bende yararlanabilir miyim ? Cevaplarınız için en içten dileklerim ile teşekkür ediyorum.

TEŞEKKÜRLER

Ankara meslek hastanesine gidip oran alın ki ikinci maaşınız bağlansın meskeki ise

Bileğimde ağrılar uzun süredir vardı.İş yerinden izin alıp gittim ameliyat oldum.2 ay rapor verdiler dinlendim.2 aylık dönemde maalesef sgk'dan para da alamadım.İş yerim emekli olmama rağmen sgk'mı yatırıyordu ama benim rahatsızlığım herhangi bir iş kazası sonucu olmadı.İş kazası diye raporda yok.

iş kazası farklı meslek hastalığı farklı sürekli el bileği ile çalışırsanız bileğiniz çoker bu sebeble acilen ankara meslek has nesi yada ist meslek hastanesine gitmeniz gerek

Üst Alt