Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el bilekten itibaren yok. İkinci el araç alsam MTV muafiyetinden..?

fevzi günaydın

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba
sol elim bilekten itibaren yok. h sınıfı hasta ve sakat arcı kullanır ibaresi bulunan ehliyetim var
2006 11 ayında daıhatsu terıos araç aldım 2011 yılı 11 ayda 5 yıllık süresi doluyor araçımı normale çevirip satacağim ikinci el 1600 cc ile 5000 cc arasında büyük bi araç almayı düşünüyorum alacağım ikinci el araçta mtv indiriminden faydalana bilirmiyim veya şu anda ikinci el bi araç alıp yeni araçdımdaki gibi direksiyon topuz projesi çizdirip sakat plakası takıp mtv ödemeden onuda kullana bilirmiyim teşekkür ederim.fevzi günaydın

Sol elinden sakatlığı olanların vergi muafiyetli otomobil satın almaları teorik olarak mümkün değil. Ama evet, alan arkadaşlar da var sizin gibi. Sanırım illerdeki maliye memurlarının uygulama tercihleri...

Bu veriyken, sizin ötv-mtv muafiyetinden yararlanmanız mümkün değil. Zira vergi muafiyeti için araçta özel donanım olmalı ve sol elinden sakatlığı olanların otomobil kullanırken özel donanıma ihtiyacı yok.

Ama siz bir kez vergi muafiyetli araç satın almışsınız... Bu durumda aynı şansın ikinci kez yanınızda olmaması için bir neden göremiyorum... Şansınız yaver giderse yine, evet, alacağınız ikinci el araçta özel donanım olur ve o şekilde tescil ettirirseniz, motor silindir hacmi kaç olursa olsun aracınız mtv'den muaf olur.

Not: Zaman bulduğunuzda siz de şu sorulara yanıt verip bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...-koldan-sakatim-araba-kullanabilir-miyim.html
http://www.engelliler.biz/forum/oze...vitesli-arac-icin-h-sinifi-ehliyetim-var.html

Üst Alt