Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el bilekten yok. Hastane ehliyeti iptal etti! Dava açtık..?

alikiraz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
babam 2007 yılında heyet onayı ile sürücü olur raporu aldı buna istinaden 2008 yılında h sınıfı ehliyet aldı.Otomatik vites 2. el bir araç aldı ve iki sene kullandık sonra sattık resmiyette bir sorun yoktu
daha sonra nasıl bir araba alabiliriz diyerek araştırma yaptık tekrar heyet raporu almamız söylendi gidip yeniden heyet raporu aldık (bu sefer başka bir hastahaneden)
Bu rapora göre babamın sürücü olamayacağı söylenip ehliyeti elinden alındı raporda sürücü olamaz ibaresi var.
Babam bu kararın ardından Bölge İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulması için dava açtı bunun ardından nasıl bir yol izlemeliyiz mahkemeye delil olarak hangi belge ve yasaları gösterebiliriz netice ne olur.

Bu arada babamın sol el doğuştan bilekten itibaren yok. Verilen raporda %56 özürlülük ibaresi var
rapor fotoğrafı gönderebilecek varsa ister mail isterseniz telefon numarası verebilirim wp dan da alabilirim lütfen mahkemeye kadar delil olup yararı dokunacak bir şeyler
eneszafer43@outlook.com herkese yararı olsun buyurun konuşalım

alikiraz

Teorik olarak o doktorun bu hakkı var. Lanet olsun ki var ve bizde üniformalılar vatandaşa eziyet etmeyi ve haklarını kullanamasınlar diye kanaat berlitmeyi adetten sayıyorlar! Allah kahretsin!

Bu aşamadan sonra hakimi ikna etmek için uğraşacaksınız.

1- Babanız araç kullanırken çekilmiş bir video

2- Youtube'dan en ekstrem hareket kayıplarında dahi araç kullanmayı mümkün hale getiren donanımlar olduğunu gösteren sürüş videoları

3- yeni yayınlanan sürücü yönetmeliği'ne göre kimlerin ne tür donanımla araç kullanması gerektiğini belirleyen bir komisyon kuruluyor il sağlık müdürlüğünde. Bu komisyonun sol eli/kolu olmayan engelli sürücüler için belirlediği bir kod vardır: "35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları" (BKZ: SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLE MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİĞİN 4’ÜNCÜ MADDESİNİN SEKİZİNCİ FIKRASI KAPSAMINDA OLUŞTURULAN KOMİSYON TARAFINDAN KULLANILACAK KODLAR). Eğer sol eli ampute olan kişilere sürücü belgesi vermilmeyecek olsa uzmanlardan oluşan bu komisyon neden bu kodu belirlemiş olsun?

4- Emsal olabilecek rapor örneklerini alıp sunun: http://www.engelliler.biz/forum/oze...v-siz-arac-alimi-icin-rapor-paylasimlari.html
ve: http://i.hizliresim.com/VvRmAP.jpg

Lütfen gelişmeleri burada da paylaşın

Aynen anlattığınız şekilde benimde ehliyetim alındı ben avukata danıştığımda ise üzerinden yedi sene geçmiş bir sonuç elde edemeyiz sadece paranız gider dediler ve bende sıfırdan ehliyet almak için müracat ettim ancak ozamanda olmadı benimde sol el bilekten yok rica etsem mahkeme sonucunu burdan paylaşırmısın yada nasıl bir yol izlediğinizi şimdiden ilginiz için teşekkürler

Abi adamlar joystick ile engelli için araba yapıyorlar bizim burada uğraştığımız şeye bakın:
video linki:
https://www.youtube.com/watch?v=yHMSzZ37mKU

direksiyon-topuzlu-yardimci-kumanda-kiti.jpg

Peugeot`nun Engelli Sürücülere Çözümleri Dikkat Çekiyor - Yeniler | Otodünya

Raporun aslını emniyet aldığı için örneğini koyamıyorum ben tek doktordan aldım (ortopedi) o şekilde ehliyetimi aldım ancak ehiyetimi alamasaydım rapora itirazdan önce şu yolları izleyecektim:
* Burada mevcut raporların çıktısını alıp ilgi sırasına göre dosyalamak
* Yukarıdaki donanımların resminin çıktısını almak (hatta güncel satış tekliflerini bile alacaktım)
* Yukarıdaki videoyu indirip tablet ile heyete sunmak
* Kendimin araç kullanırken (trafiğe kapalı alanda) çekilmiş videosunu sunmak
Bunlarla bile olmazsa sonra da itiraz heyetinde de alamazsam mahkemeye gidecektim, gerekirse son çare avrupa insan hakları mahkemesine tazminat davası ile gidecektim. Oradan olumsuz karar çıkması bence imkansız (Avrupa standartları nedeniyle). Doktorlarımız güncel donanımları bilmedikleri için böyle saçma karar verebiliyor.

Şimdi yeni ehliyetler nedeniyle 5 yıl içince çok kişi olarak sorun yaşayacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun

konuyu açan arkadaşın mahkeme sonucu nasıl sonuçlanmış diye bıraktığı irtibat numarasını aradım mahkeme olumsuz sonuçlanmış. arkadaşlar 2020 sonun da bütün ehliyetler değişeceğinden örneklere bakılırsa ortepedik bütün arkadaşların ehliyetleri iptal olacak. bunu engellemek için toplu bir ses çıkartmamız gerekmiyor mu?

alikiraz

Bir el bileğinden ampute olan kişiye ehliyet için rapor vermeyen heyetin de, doktorların da, davayı olumsuz sonuçlandıran hakimin de Allah bin belasını versin!
Ben olsam soluğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde almıştım!..

Üst Alt