Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el engelli ehliyet yenileme ve ÖTV indirimli araç alımı!?

Şerafettin Yakın

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar,
Benim sol elim bilekten itibaren agenezi ve 2015 yılında almış olduğum ötv indirimli araç alabilir H tipi ehliyet alabilir raporum var. 2016 yılında bu raporla denizliden araç aldım ve bu sene satışını yapıp yeni bir araç almak istiyorum.

Afyonkarahisarda yaşıyorum ve öğrendiğim kadarıyla yaşadığım şehirde sol el engelliye ehliyet verilmiyormuş. Bu sebeple ehliyetimi ve raporumu kodlu halde yenileyebileceğim ve sıkıntı yaşamayacağım bir şehir arıyorum. Bu konuda yakın zamanda ehliyet ve araç alabilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Bir diğer merak ettiğim husus 2015 yılında aldığım H tipi ehliyetle ve ötv indiriminden faydalanabilir raporuyla (otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi var ancak kod yok) yeni bir araç alabilir miyim?

Herkese şimdiden teşekkürler.

@Şerafettin Yakın,

hepsini yapabilirsiniz ama önce forumda konu araması yapabilirsiniz. Çok cevap verildi bununla ilgili.

2015 raporunuz geçerlimi değil mi onu raporun içeriginde yazanlar belirler.

raporunda sol elin yokluğu veya fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri durumlar nedeniyle özel tertibat gerekliliğinin açıkça yazması gerekiyor. Otamatik vitesli araç kullanması uygundur açıklaması yeterli değil yani.

Ehliyetine kod ekletmen gerek evet. Bunun içinde ehliyeti yenilemen gerekiyor. Bununda yolu Aile Hekimi >> Uzman Hekim >> İl Sağlık Müdürlüğü Komisyonu.

Kolay gelsin.

Üst Alt