Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el işaret ve orta parmaklarım ampütasyonu ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

ucar7432

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim sol el işaret ve orta parmaklarım tamamen ampute.
Toplam %41 sürekli olan raporumun %17 si bu sebeple ortopedik oran.
Ötv siz araç alabilir miyim.sol elden dolayı araç alabilen var mı?Teşekkürler.

ucar7432 çok ümitlendirmek istemem ama Rapor tarihiniz nedir eğer 2019 sonrası ise raporunuzda tertibatlı araç kullanmalıdır yazmalı aksi halde hiç uğraşmayın 2019 öncesi ise şansınızı denersiniz ama ihtimal düşük

ehliyetim kazadan önceki aldığım ehliyet 2004 tarihli E sınıfı..raporum 2013 tarihli.şimdi ben önce ehliyetimi mi değiştirmem lazım.yoksa önce ötv için sağlık kuruluna mı basvurmam lazım?

Arkadaşlar 2004 yılında almış oldugum E sınıfı ehliyetim vardı.2011 yılında iş kazası sonucu sol el işaret ve orta parlaklarımı kaybettim.Goz,ortobedi,psikyatri den %42 surekli engellu raporum var.21.09.2022 de ehliyet degistirmek icin aile hekimine basvurdum.4 uzman hekime sevk etti.psikyatri 2.grup ,kardiyoloji 2.grup goz 1.grup sürücü olur yazdılar.ortobedi il sağlık komisyona sevketti.evraklari gittim il sağlık müdürlüğüne teslim ettim.2 hafta sonra yanı 05.10.2022 de komisyona girdim.07.10.2022 (2gun sonra)komisyon raporu e nabızda göründü.karar 1.grup sürücü olur.
Kısıtlama kodları 01.01.gözlük. 103.03 yılda bir sağlık kontrolü 102.ticarîarac resmi araç ambulans kullanamaz.
Buna göre ben şimdi
1. yılda bir göz dr.na mı muayne olcam?
2.Ötv indirimi için heyete başvursam bu ehliyete gore ne derler.(sol el işaret ve orta parmak ampute)
Boşa zaman stres ve para harcamak istemiyorum ama benim durumumda olupta alanlar oldugunuda duyuyorum
Başından geçen veya fikri olanlar yardımcı olursa sevininirim.

Üst Alt