Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el kısıtlılığı var. Ehliyetteki kodlarımla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

AK1

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba

Benim sağ elimde sadece orta parmağım yarım engelim çoğunluğu sol elimde ,Ayağımdada hareket kısıklılığı olduğu için sağdaki gaz pedalını sola aldılar.Aracımı şimdi çok rahatlıkla kullanıyorum.

ben ehliyetimi yeni değiştirdim,ehliyetimde kodlar aşağıdaki gibi;
10.02 Otomatik vites
25.08 Soldaki hız pedalı
25.09 Hız pedalının tıkanmasını önlemeye ya da aktivasyonunu sağlamaya yönelik önlem
40.05. Uyarlanmış direksiyon simidi (daha büyük/kalın direksiyon simidi, azaltılmış çap, vb.)
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)

Ötv den muaf olabilir miyim bu kodlarla.

MTV yararlanmak için gittim benim sinyal içinde tertipat almam gerektiğini söylediler ve beni Gelir idaresi Başkanlığına yönlendirdiler . Gelir İdaresi Başkanlığına gittim, Benden dilekçe istediler raporumun , ruhsatımın fotokobisi ve dilekçe ile bugün başvurdum

Böyle durum başına gelen var mı?
Benim cevap olumsuz geldiğinde ne yapmam lazım

şimdiden herkese çok teşekkür ederim.İyi akşamlar.

AK1

Kardeşim senin neye ihtiyacın olduğuna vergi dairesi karar veremez. İşgüzarlık yapmışlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mtv

Ne yapmam gerekir o zaman yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla.

AK1

Bu kodlarla ÖTV'den de mtv'den de muaf olursunuz. Ama vergi dairesi haklı, ehliyette sinyalizasyona dair kod da olduğu için araçta bulunması gerek

Ama benim hem aracım otomatik hem gaz pedalının yeri değişik direksiyondada oynama var daha bunlar ne istiyor anlamadım.

Üst Alt