Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el kısıtlılığında 3 tekerlekli scooter motorsiklet ve ehliyet alımı..?

rizaocak

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar merhaba,

Bir konu hakkında tarafınızdan bilgi rica ediyorum.

2009 yılında H engelli sınıfı ehliyetim mevcut ancak şimdi motora heves sardım ve internette "yamaha nın 3 tekerlekli tricity modeli " oldukça cezbedici MOTOR BU ARKADAŞLAR.

ama gelelim asıl meseleye

Engel durumum sol el dirsek altı ampute
araştırmalarım sonucu ise pek yararlı bir bilgiye rastlamadım. sadece motor hakkında özel tertibatlı olmak şartıyla alınabilir diyorlar ama benim engel durumuma göre bir özel tertibat uygulanırmı ?
Yada engel durumuma istinaden hiçmi alamam ?

bu konu hakkında bilgisi olan kişiler fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

HERKESE ENGELSİZ YAŞAMLAR.

Bedensel engelli vatandaşa motor ehliyeti

Arkadaşlar merhaba,

sol kol dirsek altı ampute' yim motor ehliyeti almak istiyorum ancak istanbulda engelli motor ehliyeti uygulaması varmı ?yada mevcuttaki ehliyetimizle de kullanabiliyormuyuz. Kullanmak istediğim motor zaten 2 teker değil.

"BU MOTO FOROVER 200CC " Bu motor için istiyorum ancak adında motor geçtiği için ve malesef engellilere her konuda kurumlar engel olduğu için işimiz biraz zor gibi duruyor lakin bilgisi olan yada başvurup alan bi arkadaş kim var ise yardımcı olursa sevinirim.

Teşekkürler.

200CC_250CC_300CC_Quad_Bike.jpg

Bu motoru alacağın acentaya sor onlar genellikle bu konuları biliyorlar.

sordum ancak adamlar satmanın derdinde oldukları için alırsın sıkıntı yok filan diyip geçiştiriyorlar iş detaylı bilgi vermeye gelince sürücü kursu bulman lazım, emniyete git, muameleci bul vs vs.

Aşağıda benzer bir konuda yazmıştımı. Belki işinizi görür. Bahsettiğiniz 200cc için A2 ve ya A sınıfı ehliyet gerekiyor. Otomatik vites kısıtı bunun için de geçerli, yani fotodaki motorsiklette vites değişimi otomatik olmalı(çoğu motorda bu manuel, direksiyondaki düğmeden ya da aparattan yapılıyor).
Özetle H sınıfı ehliyetle A2 veya A sınıfı araç kullanamazsınız.

EK NOT:
Bazı engellilere M sınıfı ehliyet veriliyor, A2 veya A sınıfı 2 tekerlekli olmayan araçlar için de ehliyet sınıfı alınabilir.

Bende amputasyon yok, ehliyetimde M yani mobilet için bilgi var. A2 veya A sınıfı için ise yeni ehliyet alma sürecini yapmanız lazım.
Üst ekstremite ampute olan biri bence 3 tekerlekli de olsa bir motor kullanmamalı, çünkü motorda sürüş yükü tamamen elde olduğu için, direksiyon hakimiyetinde devrilme olasılığı çok yüksek. Bu tamamen şahsi fikrim, engellileri çoğu zaman savunsam da, bu noktada farklı düşünüyorum.

https://www.engelliler.biz/forum/oz...iyeti-ile-kullanabilir-miyim.html#post1825756

Cimer'den motor alabilirmiyim soruma cevap..

Motor hevesi yüzünden bakmadığım araştırmadığım konu kalmadı en sonunda sorunumla alakalı CİMER' e yazı yazdım elle tutulur bir cevap geldi sonunda sizinlede paylaşayım belki birinize faydası olur.
B1 sürücü sertifikası alabilirsiniz diyorlar. Buda 4 tekerlekli motosiklet belgesi O zaman kafamda hemen yakın tarihlerde piyasaya çıkan QUADRO4 (4 tekerlekli) harika motorsiklet belirdi. Şimdi bu belgeyi alabileceğim kurs bulmam lazım.

CİMER'e Sorum

Merhabalar,
11.08.2009 tarihinde "H" sınıfı ehliyet almış bulunmaktayım. Halen geçerliliğini koruyan "H" sınıfı ehliyetimi almak için ilgili hastaneden "ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR" ibaresi mevcuttur.
Almış olduğum ehliyetin üzerinde "OTO VİTESLİ ARAÇ" Yazmaktadır. Engel durumum ise "sol el dirsek altı yok ( ampute ) raporum süreklidir ve ehliyeti yenileme zamanı geldiği için beraberinde 3 tekerlekli dengede duran düşük "CC" li otomatik vitesli motor ehliyeti almam konusunda ilgili kurumlardan bilgi rica ediyorum. Yada mevcut ehliyetimle belirtmiş olduğum scooter'ı kullanmam konusunda sakınca varmıdır. çünkü ehliyetimde "ARAÇ VEYA MOTOR" kullanabilir yazmamaktadır. sadece belirtmiş olduğum "OTO VİTESLİ ARAÇ" ibaresi vardır. Bu konu hakkında tarafıma verilecek bilgi büyük bir bilinmezliği ortadan kaldıracaktır. Çünkü ne kadar sürücü kursuna gittiysem sağlıklı bilgilerle rastlamadım. Konu hakkında yardımlarınızı ve geri dönüşlerinizi ilgili kurumlardan rica ederim.

Saygılarımla.

CEVAP: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI (MEB) > TRAFİK VE SÜRÜCÜ EĞİTİMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI (07.05.2019 17:21)

Talebiniz incelenmiştir.

Mevcut sürücü belgenizle motosiklet kullanma imkanınız bulunmamaktadır. Ancak kurslara yazılarak B1 sertifika sınıfı sürücü sertifikası alabilirsiniz. Veya üç tekerlekli motosikleti bulunan bir kurstan motosiklet belgesi alabilirsiniz. Bu belgeyi kendi aracınızla da alabilirsiniz.

Bilginize rica olunur.

Hayırlısı olsun. Bence güzel olmuş. Bilgi için teşekkür ederiz.

B1 ehliyet 4 tekerlekli motosiklet yani ATV. Ben 2 tekerlisini kullanıyorum uzun yola bile çıkıyorum iş - ev arası er gün olmasa da çoğu gün geliyorum. Malum her gün köprü kullandığım için hgs düşünmek gerek. :) 3 Tekerlekli motosiklet içinde dengenin sağlanması gerekiyor diye biliyorum. Çalıştığım şubenin önüne gelenlerden bilgi alıyorum denge geekiyor 3 teker diye 4 teker gibi dengede durmaz dediler. Viraja yatman gerekecek 2 tekerleklilerde olduğu gibi.

Motor üzerine o rüzgarı yiyen çoğu 50 cc b ehliyeti ile kullananan mobileteri keyfini aldıkça büyütmek isteyen tanıdıklarım var. :)

Üst Alt