Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el parmak ampütasyonu ve kısıtlılığı sebebiyle ehliyet değişimi ve araç alımı!?

Byceng3438

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa
Merhabalar ben doğuştan sol elden engelliyim 3 parmak yok diğer 2 parmak kısıtlı vaziyet bu
Ötv siz araç alımı için hastaneye rapor için başvurdum rapor haftaya çıkacak ama doktorun özel tertibatlı araç şeklindeki görüşünü ögrendim benim şimdi halihazırda B sınıfı ehliyetim var ondada sadece ticari kullanamaz yazıyor ve Manuel bir aracım var tertibatsız falan bu ehliyetle kullandığım ben şimdi il sağlık kuruluna bu kısıtlama yada tertibat kodlarını almak için başvursam bana kodların yazılı olduğu raporu verseler ben ehliyeti değiştirmeden vergi dairesinden bu raporlarla muafiyetten yararlanıp yararlanamayacağim yönünde bir özelge istesem ve sonuç olumsuz olursa ehliyeti değiştirmeye başvurmasam ilçe nüfusa benim elimdeki eski ehliyetimi kullabilirmiyom uzun oldu ama tam derdimi anlatmak istedim çok kararsızim bilginizi paylaşırsanız çok memnun olurum teşekkürler

Sevgili kardeşim,
1- Anlaşılan yeni engelli raporu almışsınız. Rapor son mevzuata uygun olacak.
2- Eger ötv muafiyeti araba alımı düşünüyorsanız, ehliyet değişimi için tekrar aile hekimi kanalıyla SÜRÜCÜ RAPORU alacaksınız. Sizi il sağlık müdür lugu komisyona gönde recekler.
3- komisyona girip,engelli kodları olan rapor alacaksınız.
4-bu raporla nüfus müdürlüğüne gidip ehliyet değişecek.
5- yeni ehliyet ve engelli raporu ile birlikte araba bayisine gidip sorun.size yardımcı olurlar.

Evet ötv muafiyeti araç almak istiyorum süreci baya bir araştırıp neler yapılması gerektiğini aşağı yukarı öğrendim benim merak ettiğim yada cevabını bir türlü bulamadığım konu il sağlık kurulu komisyona gönderdi diyelim bana orada kısıtlama yada tertibat kodlarını verdiler diyelim ben ehliyeti değiştirmeden bayiye yada vergi dairesine özelge ile ötv muafiyeti olup olmayacağını öğrendikten sonra ehliyeti ilçe nüfusa değiştirmek eğer vergi dairesi bana bu kodlarla olmaz derse ben elimdeki normal ehliyeti kaybetmek istemiyorum çünkü Manuel ve tertibatsız bir aracım var o yüzden kodları almama rağmen ehliyeti değiştirmek için basvurmassam elimdeki ehliyeti kullanabilirmiyom asıl öğrenmek istediğim bu

Üst Alt