Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el parmaklarım doğuştan yok. Hangi oranda rapor alabilirim?

Delgadina

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Doğuştan sol el parmaklarım yok. Yıllar yılı bunla ilgili eziyet çektim ve nihayet engelli raporuna başvurmaya karar verdim. Eylül'ün 5'ine randevu verdiler heyet için ama bazıları yüzde 40'ı bulmaz deyip canımı sıktı. Ben de benzer sıkıntısı olanlar vardır belki ve fikir verip içimi rahatlatabilirler diye bu başlığı açmaya karar verdim. Elimi hiç bir şekilde kullanamıyorum hepsi ilk boğumdan itibaren yok bileğim de elimi kullanamadığım için inanılmaz ince ve güçsüz. Becerebilmişsem fotoğrafını da ekledim, yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

aEOkGg.jpg

Delgadina

Sevgili Delgadina ; Benimde sol el başparmak sağlam diğer dört parmağım kesik.2005 yılında almış olduğum raporumda %35 vermişlerdi.Ama sizin %40 alacağızdan eminim.Eğer raporu ÖTV siz araç alımı için kullanacaksanız oranın hiç bir önemi yok.Eğer diğer engelli hakları içinse herhalde %40 şartı aranıyor.Umarım bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar olacaktır.Herşey gönlünüzce olsun.

Muttalip Mutlucan

Teşekkür ederim cevabınız için. Dün heyete gireceğim hastanedeki bir doktorla görüştük fikir almak için. O da eliniz yok hükmünde neredeyse, yüzde 40'ı geçer dedi. Ben şimdilik istihdam için almak istiyorum, araba ya da ehliyeti daha sonra düşünürüm dedim. :)

Üst Alt