Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el parmaklarım kopmuş, hatırlamıyorum bile...

ali07

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben bebekken olmuş kaza, ağladığım için babamın yanına götürmüş babaannem o da sağ elimden tutmuş ve işine bakmaya devam etmiş gofret yapmaya yani, o haftada makineye bakım yapıldığı için alttaki bariyerler yokmuş ve zincirler falan açıktaymış , yeni yürümeye başlayan ben boşta olan sol elimi zincire atmışım ve parmaklarım kesilmiş...
Şuan engel yüzdesi düşük olduğu için ne memurluğa başvurabiliyorum ne de engelli olduğum için polislik, askerlik gibi mesleklere. Devletimiz saolsun bizi iki dere bi arada bıraktı.
Bendeki 'O an' ilköğretimde arkadaşlarımın garip garip baktığı zamanlardı. Nedensiz bir huzursuzluk duyuyordum, yaş ilerledikçe anladım bu huzursuzluğun nedenini meğerse sorun elimmiş...
Ama yinede Allaha şükrediyorum, çünkü kimseye muhtaç değilim.
Engelli raporuma psikiyatri yüzdesi eklemek istiyordum ama 2yıllık bir muayene olmadan rapor veremeyiz dediler. Ama bilmiyorlarki 7 yaşımdan beri bu sıkıntıyı çektiğimi, çevremdeki herkesin acıyarak bakmasını.
Onlar yüzüne tembelliğe alıştım, hep acıyorlardı.
Şuan hayatımda ilk defa engelim bir işe yarayacak o da 'ötv' ama durumum olmadığı için bu hakkıda kullanamıyorum.
Ülkemiz hala geri kalmış bir ülke, çünkü %40 ın altında engeli olanları engelli olarak saymıyor, bu ne kadar geri kalmış bir ülke olduğumuzu gösteriyor.

Hayatta herkese başarılar...

benim bir arkadasimin sag el 3 parmagi yoktu dogustan.allah baska eksiklik vermesin, eksiklik zor tabi.
ama arkadasim basarili bir egitim hayatiyla muhendis oldu.onunla her zaman ogunmusumdur.

Hayırlı olsun arkadaşın için. Aklıma geldikçe şükrediyorum zaten. Çoğu kişinin durumuna göre iyiyim aslında ama devletimizin %40ın altındakileri engelli saymaması yüzüne çok sıkıntı çekiyorum. Bu konuda hiç düzenleme yok.

Üst Alt