Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el parmaklarımda hafif kısıtlılık var. Nasıl bir ehliyet alabilirim?

kralkurt111

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 2002 de b sınıfı ehliyet aldım ama trafikten sorun çıktı ve ehliyet kimliğimi alamadım.benim sadece sol elimin parmakları yüzde 10 açılır yüzde 35 kavrama sı var.başka hiçbir sorun yok.ben buna göre H yada B hangi sınıf ehliyet alabilirim.7 seneden bu yana B sınıfı ehliyet dosyam hazır ama alamıyorum nasıl ve nereye başvurmam gerekiyor beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. SAYGILARIMLA

B sınıfı alamıyorsanız, H sınıfı sürücü belgesi alabilirsiniz.
Bir devlet hastanesine gidip, "direksiyonda topuzu bulunan otomatik vitesli otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alacaksınız. O raporla sürücü kursuna gidip, B sınıfı sürücü belgenizi H sınıfına dönüştürmek için kaydolacaksınız. Sadece direksiyon sınavına girip H sınıfı sürücü belgesine sahip olacaksınız.
Sonuçta da otomatik vitese sahip tüm araçları bir topuz takarak kullanabileceksiniz.
Hastaneye giderken dayanacağınız mevzuat: http://www.engelliler.biz/forum/oze...lup-otomatik-vitesli-arac-raporu-olanlar.html

Üst Alt