Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el parmaklarımın tamamını kaybettim. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sol parmakların tamamının kaybına % kaç ropor verirler acaba

tamamı kayıpsa yani 5 parmakta tamamen yoksa %54 olur demiştim ama tüm el yokluğu ancak %54 yapıyor...

Benim bildiğim kadarıyla mf eklem eldeki parmakların kök eklemi yani en dipdeki eklem dıf ise yani distal falanks kök eklemine uzak olan eklem şöyle izah edelim oda tırnağına yakın olan eklem
örnek verirsek 0rta parmağında 3 eklem var el ayasına en yakın olanı mf daha sonraki ıf sonrakide dıf
DIF KELİME ANLAMI OLARAKTA MERKEZE UZAK OLAN MERKEZDEN UZAKTA OLAN ANLAMINDADIR

Benim hesabıma göre (tüm parmaklar kökünden ampute ise):

Başparmak: 20 + İşaret parmak: 11 = 29
29 + Orta parmak: 11 = 37
37 + Yüzük parmak: 5 = 40
40 + Küçük parmak: 5 = %43 (toplam işgücü kaybı oranı)

Bu konuda yukarıda verdiğim bilgi yanlışmış. Bir üyemiz bu konuda beni uyardı... İlgili cetvele baktığımda bu çok netmiş sahiden. Nasıl gözden kaçmış, hayeret:

2.1. ÜST EKSTREMİTE AMPUTASYONLARI
Tablo 2.3- Üst ekstremite amputasyonlarının neden olduğu özürlülük oranları.
- El: MF eklemden tüm parmakların kaybı: %54
- El: baş parmak hariç tüm parmakların MF eklemden kaybı: %32

ameliyat olduğum hastaneden epikriz raporu istediler aldım fakat bu raporda mcp eklem seviyesinde bütün parmaklar ampute yazıyor mcp eklem ile mf eklem aynımı yoksa farklımı bilen varsa cevaplarsa sevinirim

mcp eklem ile mf eklem aynı şey mi, bilen var mı?

abi galiba biri pençe şeklinde yapiyorsunuz ya elinizi öbürüde yumruk şeklinde oluyor benim bildigim o] evet abi dedigim gibiymiş

handbones.jpg

http://img97.imageshack.us/i/handbones.jpg/
handbones.jpg

durumunuz %54 gibi görünüyor cetvelde ... anlamadim şu baş parmak nasil ampüte oldu merak ettigim konu bu mcpden diger prmaklar ampüte oldu yalniz başparmak eklemi çok geride ...

sorma kardeş bende anlamadım firezede kesildi gönderdiğin resimdeki gibi baş parmak dahil sarı boyalı kısım komple yok oldu

teşekkür ederim sizin rahatsızlığınız neydi acaba

düşünüyorumda her halde elimi yumuk şekilde kesti ğim için öyle entrasan kesildi başka tarifi yok galiba

inegöldevlet hastanesi ne durumumu şifayen sordum ne rapor verilir diye sağ elimi sol elimi kullanıyorsun dediler sağ dedim ozaman rapor düşük olur dediler nedenini sordum dominant ektremite olmadığı için dendi doğrumu acaba

evet oda var kullandigin el önemli benim dayimada sordular keşke sol el deseydin eger heyete girmediysen almaktan vazgeç ve başka hastane için başvur .... en mantiklisi bu

stede yaptığım araştırmada sağ sol farkı yok diyorlar o yüzden sordum

Cem bey bu sağ sol ayrımı konusu benimde iyice kafamı karıştırıyor ve bitürlü net cevabını bulamadım

mestan bey şimdi ilgili yazıyı baştan sona okudum bende birşey bulamadım her halde iş güzarlık yapıyorlar

Berbat bir net baglantım var kısaca cevaplıyorum...
1)MCP=MKF=MF
2)Sağ el sol el hiç fark etmez.
3)Alacağın oran her halukarda Jeamin de belirttigi gibi %54 olmalıdır..

tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %54 ise özürlülük oranı %kaç olur

bugün sgk dan yazıgeldi paylaşmak ve bilgi almak için cevaplarsanız sevinirim
çalışma gücünün..iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü en az ne oranda kaybettiği söz konusu iddianın tespit edilmesi için 5510 sayılı kanunun 95. maddesi gereğince sağlık kurulu raporunun düzenlenmesi gerekmektedir ...​
gelen yazı bu şekilde acaba her hangi bir eksiklik veya hata var mı cevaplarsanız sevinirim sevk edildiğim yer uludağ üniversitesi/bursa

arkadaşlar benim yazdıklarımla ilgilenen ve ya bilgisi olan varmı

Nedne geldi bu yazı? Bir dilekçe mi yazmıştın?

evet sgk ya dilekçe yazmıştım 5510/28--5 ten faydalanmakla alakalı 40 ila 59 arası iş kazası meslek hastalığı veya meslekte kazanma gücünün tespiti ile ilgili emeklilik forumunda paylaşmıştım dilekçeyi ama bu foruma alıntı yapamadım dilekçe nin özü yazdığım gibi bağkura borcum olduğu için masrafları kendisi tarafından ödenecek diye yazdılar

Bir sorun görünmüyor... Sen emeklilik için başvurmuşsun, onlar da seni sağlık raporu için hastaneye sevk etti. Anladığım bu. Herşey yolunda...

teşekkür ederim bu konular hakkında hiç bilgim yoktu nette dolanırken stenize rastladım ve üye oldum bu aşamaya sizin yönlendirmenizle geldim saolun

Üst Alt