Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el ve ayakta his kaybı ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

joker66

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
4
slm forum nöroloji(sinir sistemi ) rahatsızlığı nedeniyle sol el ve ayakta his kaybı var sağ ayakda 100/30 çıktı geçen yıl heyet raporu 100/35 vermişlerdi sağlık kurulunda ehliyet değişimi için başvurduğumda sol ayak tam görevini yapamadığından koldan tertibatlı otomatik araç kullanabilir raporu verdiler .şimdi tekrar sağlık kuruluna başvurup raporumunun eksik hesaplandığını itiraz edeceğim benim gibi olanlar %45--60 arasında rapor alıyorlarmış..
şimdi asıl sorum şu eğerki %42-45 arası engelli raporu alırsam sağlık kurulunun vermiş olduğu koldan tertibatlı otomatik araç kullanabilir raporuyla sıfır araçlarda ötvden yararlanabilirmiyim bunun şartları nedir ne kadarı indirim olur

joker66

Rapor oranının araç alımına etkisi yok. Sürücü belgesinde doğru kısıtlama kodları olsun, araç alımına temel olacak engelli sağlık kurulu raporunda "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi yer alsın, raporda atanı kısmı kısıtlılığı gösterecek şekilde net olsun yeterli.

OturanBoğa değerli abi bir meselede yardımınıza ihtiyaç var daha önce sizlere fikir danışarak bayağı yol almıştık..

ben polinöropati yani düşük ayak sendromu var sol ayakda %60 sağ ayakda %30 var . menuel vites araç kullanıyorum ehliyet yıpranmıştı 31,10,2019 yılında ehliyetimi yenilemek için aile hekiminden olur raporu alacaktım sistemde nöropati rahatsızlığım olduğundan beni il sağlık kuruluna havale ettiler
il sağlık kurulu heyete girdim heyet bana rahatsızlığımdan dolayı manuel araç kullanamayacağımı bana koldan tertibatlı otomatik vites araç kullanmam gerektiğini belirten
(ÖZEL TERTİBAT NUMARASI 102. ticari.resmi.ambulans kullanamaza -- 103.04=3 yılda bir kontrol -- 10.02 otomatik vites -- 32.01tek elle idare edilen fren gaz tertibatı) engelli b sürücü olabilir heyet raporu verdiler ...
ayrıca emeklilik ve vergi indirimi için şehir hastanesinden bana %60 nöropati rahatsızlığı raporu verildi raporda araçla ilgili kodlama yok.

her neyse il sağlık kurulunun verdiği 10.02 ve 32.01 kodlu raporla ötv muafiyetli araç alabilir miyim?

bir kaç araç galerisinie bu belgeyi gönderdim olur dediler ötv siz araç alırsın .fakat başka bir bayi bu kodların şehir hastanesi raporunda yazmassa geçerli olmayacağını maliyenin red edeceğini söylediler ötv indirimi için il sağlık kurulumu yoksa şehir hastanesimi geçerli olacak bilgiinze

Üst Alt