Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol el ve sol ayakta güçsüzlük (hemiparezi) ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

zeynep47

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar be 6 yıl önce beyin kanaması geçirip felç oldum uzun süreli fizik tedavi sonrası toparladım ama sol elde ince beceri kaybı ve sol ayakta düşük ayak problemim kaldı. daha önce engelli raporu da almadım. Yakın zamanda ötv siz araç almayı planlıyorum. Forumu taradım ama bilgi kirliliği çok fazla. Sizden ricam benimle aynı durumda olup ötv siz araç alan varsa engelli sağlık raporunda tam olarak hangi ibarenin geçtiğini ve hangi kısıt kodlarını aldığını yazabilir mi? Bir de bayideki satış temsilcisi öncellikle engelli sağlık raporu için başvurun ve o raporu malileye gösterin ötv indirimi olacaksa sonra ehliyetninizi çevirirsiniz dedi. (hastalık oncesi alınmış b sınıfı ehliyetim var) Doğru sıralama nedir önce sağlık kurulu-ehliyet değişimi mi yoksa engelli sağlık raporu ve sonrasında ehliyet değişimi mi??

merhaba arkadaşlar...gruba yeni katıldım.gaziyim sol ayak kalkanenus parçalı kırık.%6 oranım var.kodlu ehliyetimi vede raporumu yeni çıkarttım.ankara araştırma hastanesine ötv indirimi için baş vurduğumda ilk önce engelli ehliyetimi sordu .vede fotokopisini aldı.sanırım kodlu engelli ehliyeti olmadan raporu vermiyorlar.

bayideki temsilci bana once enelli raporunu al dedi ben de bilemedim

zeynep47

Benim gibi ilk önce ehliyeti çıkart.sonra devlet hastanesi...süreç çok kolay geçti.hastanede sadece ortopedi bölümünde muayene oldum(10 dk).2015 de önceki aldığım rapordaki gibi bütün braşları gezmiyorsun.

arkadaşlar sorunuza cevap olabilir mi bilmiyorum ben 5 yıl öncesine kadar sağlıklıydım ve b sınıfı ehliyetim vardı manuel araç kullanıyordum ..nöropati hastalığına yakalandım bu hastalık sol el ve ayakda his kaybı meydana getiriyor b sınıfı ehliyeti değiştirmek için sağlık ocağı hastaneye hastanede il sağlık kuruluna gönderdi il sağlık kurulu rahatsızlığımı hastane raporlarına baktı sen artık otomatik araç kullanacaksın diye özel tertibatlı bu ayaklarda his kaybından dolayı ek olarak fren+gaz tertibatı ekleniyor basit bir aparatsonra bu raporla ehliyetim b sınıfı normalden otomatik engelli ehliyete çevrildi+sonra şehir hastanesine baş vurdum ötv araç için rapor alacağımı beyan ettim bu beyana göre engelli otomatik tertibatlı araç kullanabilir diye rapor düzenlendi ortopedik rahatsızlıklarda engel oranı değil hastane kurul kararı geçerli kurul kesin bir ifade yazması gerekir mış miş gibi ucu açık ifade raporu düzenlenirse vergi dairesi ötv izin vermiyor ..hastane raporunu+engelli ehliyeti ve özel tertibatlı il sağlık kurulunun raporuyla araç bayisine gittim onlar raporu baktı olur dediler gerisi alacağınız araçta

Arkadaşlar tertibatlı engelli grubumuz var bana özel mesaj atarsanız sizi grubumuza aldırırım gruba sadece fiziksel emgellileri alıyorum 175 kişiyiz dileyen gelir katılır sorulara tek tek cevap veriliyor

-ehliyet konusu
-rapor konusu
-grupta engelli tertibatçımızda var engelliye uygun yaptııryor
-hangi vergi daireleri daha az sorun çıkarıyor
-engelli ötv düzenlemesi ne aşamada
gibi konulara hakim arkadaşlar ve dernek üye ve başkanlarımiz var

Grupta herhangi bir menfi çıkar ticaret suistimal kati şekilde yok hepimiz engelliyiz ve engelliyi kullanan sömüren kişileri gruba almıyoruz

Sol hemipleji sonrasi sol el ve ayakta kuvvet kaybi norolojik mi ortopedik mi

Merhaba arkadaslar beyin kanamasi sonraai felc oldum 5 yil gecti su anda sol el ve ayakta ciddi hissizlik dusuk ayak dorsileksiyon yapamama durumu var. Bu durumda heyet hastaligimi norolojik mi kabul eder yoksa ortopedik mi? Debriyaja basamam bu yuzden otomatik vites benim için şart. Bu durumda olup rapor alan varsa bana ulasabilir mi pazartesi gunu hastaneye gidecem çok acil

Yarin otv raporu icin hastaneye basvuru yapacam . Son durumu paylasirim burdan

Randevusuz guttigim icin hicbir sey yapamadim. Bugun randevu almayi becerebilirsem insallah iki hafta sonra gidebilecem.

Ben bulamayanlardan oldum malesef. Yarin tekrar deneyecem

zeynep47 aile hekimi ile konuştunuz mu? Ben de ehliyet almak için ne yapmam gerektiğini aile hekimine sordum.Bana ilgili bölümlere ben sevk edeceğim randevu almana gerek yok. Sevk sistemde görünür hastahanede danışmaya git ilgili polikliniklere yönlendirirler dedi.

Günaydın arkadaşlar ; sizleri çok yanılmak ve yanlış yönlendirmek istemem ama bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım.

Ötv indiriminden yararlanmanız için raporunuz %90 ve üzeri olması bunu da sizin değil yakınlarınızın kullanacağı şekilde olur, ikinci olayda ise

vücudunda belli bir oran üzerinde işlev kaybı olan engelli vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir haktır. siz kullanacaksanız mutlaka araç da özel tertibat olması gerekiyor indirimden faydalanabilmeniz için. ..

Umarım sorularınıza azda olsa çözüm olabilmişimdir ama benim de yanlış bildiğim bir konu var ise zaten arkadaşlar düzeltirler :)

Ortopedik engelde oran onemli degil. Tertibatli ya da otomatik vitesli araba kullanmaniz gerekiyorsa yeterlidir. Bu arada ben randevumu aldim. Mhrs den klinik bolumunu saglik kurulu olarak secip sehri sectim ve tam 16 da tikladim cok sukur 9 eylule gun verdi

[FONT=Verdana]
Malesef Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazması gerekiyor

[/FONT]Benim hastalığım sol taraf hemipleji ama nörolojik diye kabul etmeme durumı olabilir mi? İlla ortopedi mi işaretli olcak. Bana ortopedi hiç oysn vermedi nöroloji 58 verdi henüx raporumu slmadım. Bu dediğiniz ibare ve suregen işaretli olss yetmez mi

zeynep47

Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazması

raporda yazılmasını istedinizmi,istenmediği zaman bu notda yazılmıyor en baştan yani kayıt yapılırken söylemeniz gerekli ve ona göre dr lar değerlendirme yapıyor

Üst Alt