Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elden %23 raporla ÖTV'siz araç alınabilir mi?

cibuti

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

69 yaşında babam yaklaşık 20 yıl önce iş kazası geçirerek sol orta parmak tamamen, yüzük parmağı 2 boğum, serçe parmağı ise 1 boğum koptu. %23 rapor vermişlerdi babama (Fransa'da). Ayrıca kendisi 2 defa kalp krizi geçirdi ve 2 defa da kasık fıtığından ameliyat oldu.

Burada heyete girersek %20-30 engel raporu verseler yine ÖTV muafiyetinden yararlanabiliyor muyuz. Özel bir tertibata ihtiyaç olduğunu sanmıyorum ama yine da yararlanabilir miyiz? Daha doğrusu ortopedik engelli olmakla beraber özel tertibata ihtiyaç duymayan biri de muafiyetten yararlanabilir mi? Teşekkürler,

Saygılarımla.

cibuti

Geçmiş olsun,
Fransa da alınan engel oranının burada geçerli olduğunu sanmıyorum.
Türkiye'de bir hastaneden tekrar engelli sağlık raporu için randevü alıp, engel oranınızı belirlemeniz gerekir.

Son olarak ta özel tertibata gerek olmayan bir durum söz konusu ise rapor oranınızın %90 ve üzeri olması gerektiğini biliyorum.

Üst Alt