Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elden %27 raporum var. İndirimli araç alabilir miyim?

ararat04

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
merhabalar ben iş kazası neden ile sol elimi kullanamıyorum kas kasılması küçülme vs nedenlerden dolayı heyet raporum %27 ancak açıklama kısmında özel trtibatlı araç kullanması gerekir ötv engelli kimlik kartı gibi notlarda var şimdi ötvsiz araç alabilir miyim?

Sol el engelli ehliyet yenileme süreci nasıl olacak?

Merhaba,
2012 yılında sol elimdeki parmak eksikliğim sebebi ile H sınıfı Özel Tertibatlı Otomobil ehliyetim var.Çalıştığım firmanın otomatik vitesli aracı var ve banatahsis edildi bu aracı kullanabilmek için ehliyetimi yenilememi istiyorlaryenileyeceğim ehliyet için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Özellikle benim gibisol elinden engelli arkadaşların yenileme süreçlerini yazmalarını rica ederim.

Otomatik vites - özel tertibat oto

Sol el 3 4 5 mkp eklem sol el 2 peruk ek ampüle BUNUN İÇİN HEYET NASIL BİR KODLAMA YAPAR YADA YAPMASI GEREKLİ

ararat04

ÖTV mevzuatında sol el/bacak/ayakla ilgili açık hüküm var. Bu yüzden eğer sağlık raporunuzda ÖTV'siz araç/tertibat ifadesi varsa belirttiğiniz gibi, H ehliyetiniz (Yoksa yeni özel kodlu B ehliyeti çıkaracaksınız) varsa alabileceğinizi düşünüyorum.

Ama her işinizi sağlam yapma adına, almak istediğiniz aracın bayisine gidip bir sorun. Onlar artık konunun uzmanları belirsizlık bulurlarsa, sizi Vergi Dairesine yönlendirip özelge almanızı isteyebilirler.

Özel tertibatı ehliyeti alırken size belirtecekler ve çizecekler. Bu şekilde alacağınız araça trafik işlemleri sırasında tertibat yaptıracaksınız.

Bu konuda forumda çok başlık var, göz gezdirmenizi öneririm.
scorpionsgs1905

Ehliyet yenileme ile ilgili çok başlık var, biz göz gezdirin, sorunuza cevap bulacaksınız.
kanaryaaa

Sağlık Kurulu bunu bilebilir, biz bilemeyiz.

scorpionsgs1905

büyük ihtimal ile ehliyetin h otomatik vites araç kullana bilir yazıyor ise kullanırsın eğer artı olarak tertibat yazılı ise süremezsin

rahat alırsın kardeşim.engel oranı önemli değil.sadece engelli ehliyeti çıkaracaksın ve ötv muhafiyeti için alacağın heyet raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yeterli.tertibat kodları ehliyet için alacağın raporda yazacak.ben geçen yıl sağ elden aldım.büyük ihtimal otomatik vites kodu girecekler o da yetiyor zaten.

Artık H sınıfı ehliyet kaldırıldı. Yerine B sınıfı almalısınız. Ama ehliyette sizin durumunuzu belirten bir kod olmalı diye biliyorum.

Vergi indirimi

Merhaba ortopedik engelliyim engel oranım %27 araç aldım ancak memur olduğum için vergi dilimlerinde muaf oluyor muyum yada engelli kartı vs bu haklardan yararlanabiliyor muyum.

Üst Alt