Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elden engellı kişi otomatik tertıbatsız araç için mtv istisnasından yararlanır mı

ozgurcakır1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sol elden engelliyim 45 oraninda otv den yararlanarak otomatik TERTIBATSIZ olarak aldim acaba mtv den de tertibatsiz olarak yararlanabilur miyim

ozgurcakır

Sol el-koldan engeli olan ve ÖTV.den istisnalı araç alan arkadaşlar bu konuda daha çok bilgi sahibidir.Ama şimdiye kadar MTV.den istisna oldukları konusu hiç gündeme gelmedi.Bu arkadaşların affına sığınarak cevap vermek istiyorum.Benim takip edebildiğim kadarıyla, nasıl sol ayak engelli arkadaşlarımız ÖTV+MTV. istisna oluyorlarsa (otomatik vitesli,hiç bir tertibat yaptırmadan) sol kol,el vb.engelli arkadaşlarda ÖTV+MTV.den istisna etmeleri gerekir.Bu konu MTV.40 seri nolu tebliğ de açıkca belirtilmektedir.Ama yinede işini garantiye almak için bağlı bulunduğun vergi dairesine müracaatta bulunmam en doğrusu.Bu konuda bende mevcut arabam için MTV.den herhangi bir tertibat yaptırmadan (otomatik vites) istisna konusunda GİB.na müracatta bulundum.Şu ana kadar cevap gelmedi.Eğer MTV.den yararlanırsan burada paylaş.Diğer arkadaşlar da bilgi sahibi olsun.Sol el engelinide yazabilirmisin.Umarım herşey yolunda gider.Araban hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin.

Kardeşim maalesef doğru düzgün cevap yok bu Konuda Bursa Mtv den tertibatsız yararlandırıyor Kütahya hayır diyor

ozgurcakır

özel donanımsız, sadece otomatik vitesli diye mtv'den istisna yapmamak doğru değil. Nasıl ki sol ayağından sakatlığı olanlar otomatik vitesli araçlarını ötv'den istisna tutabiliyorlar (bkz: madde 3), elden kısıtlılığı olanlar için de bu uygulanır. Hakkaniyetin de mantığın da gereği budur.
Bu konuda gelirler idaresi başkanlığı'Nın yeni bir düzenleme yazısı yayınlaması gerek... Ben olsam vergi dairesi eliyle gelirler idaresi başkanlığı'ndan özelge talep ederdim. Olumlu yanıt geleceğinden eminim.

ozgurcakır

Tertibat demeleri normal. Ama aksi konusunda ısrar edilebilir. Yukarıda yazdığım mantık hiç de yanlış değil...

Sol el kol otomatik arac mtv muafıyetı

arkadaslar sol elden otv muafiyeti aldik ancak tertibatsiz olarak mtv muafieti alamadik

ozgurcakır

Sebep? Sol ayağından kısıtlılığı olanlara nasıl MTV istisnası uygulanıyorsa sol elden kısıtlılığı olanlara da uygulanmalıdır.

El cevap:

YARARLANIR.

Maliyenin özelgesi var araç alan engelliler arasında engel türüne göre ayrım yapılamayacağına dair.

Üst Alt