Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sol elim dirsek altı ampute. B sınıfı ehliyetimi kullanmaya devam edebilir miyim?
kısa bir süre önce sol elim dirsek altı ampute oldu. B sınıfı ehliyetim var, protezim takıldıktan sonra H sınıfı ehliyet almak zorundamıyım?
yoksa b sınıfı ile kullanmaya devam edebilirmiyim?
Aslında H sınıfı almak daha doğru. "Otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli bir rapor alıp, sürücü kursuna yazılmalı ve sadece direksiyon sınavına girerek B sınıfı sürücü belgenizi H sınıfı sürücü belgesine dönüştürmelisiniz.
Aksi halde olasu bir kontrolde varolan sürücü belgenize el koyarlar diye düşünüyorum.
cevap için teşekkürler, lakin nasılsa vergi indiriminden filan yararlanamayacağım. aksine bana dahada masraf açacak. şunu öğrenmek istiyorum, h sınıfı ehliyetin bana ne gibi faydası olacak. eger olmayacaksa "b sınıfı ehliyet alabilir" raporu alabilirmiyim?
H sınıfı ehliyetin size hiç bir avantajı olmayacak. Sorun, kolunuz ampute iken B değil H sınıfı sürücü belgenizin olması şart, mevzuat böyle. Olası bir kontrol ya da kazada haksız duruma düşersiniz.