Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elim kısıtlı. Rapor ve araç alımında yaşadıklarım

Konular
14
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar;

aracımı aldım Allah herkese nasip etsin
baştan sona herşeyi yazacağım.

bundan yaklaşık 2 yıl önce devlet hastanesine ehliyet için başvurdum oradaki doktor elini kaldır indir elimi sık dedi ve sonra ellerini omuzuma atarak beni teselli ederek sürücü olmazsın daha gençsin gez toz eğlen herşey araba değil dedi , bende hocam kolu olmayan arkadaşlar bile araç kullanırken siz bana nasıl böyle bir ifade kullanabilirsiniz dedim .Ve yaklaşık 1 hafta sonra heyetten gittim raporu aldım sürücü olamaz raporu .canım çok sıkıldı hemen ne yapabilirim diye araştırdım ve çözüm olarak itiraz etmeyi uygun buldum .

il sağlık müdürlüğüne gittim ve dilekçemi yazıp itiraz ettim yaklaşık bir hafta sonra aradılar başka bir devlet hastanesine sevk edilmişim
gidip , yazımı alıp sevk edildiğim yere gittim. aynı gün muayenelere başladım buradaki doktor olumsuz veren doktor neye dayanarak olumsuz vermiş yasalar belli sen sürücü olabilirsin merek etme gerekirse tertibatlı araç kullanırsın dedi.

herşey tamam dedim tam sevinirken ftr doktoruna gittim.baktı baktı ben birşey anlamadım dedi yeterli teknoloji yok dedi ve seni üniversite araştırma hastanesine sevk edeceğim dedi , hocam lütfen yapmayın ortopedi doktoru sürücü olur dedi lütfen yardımcı olun dedim . canım boşuna nefesini tüketme dedi.zaten diğer hastane olumsuz vermiş burası olumlu verirse üçüncü bir hastaneye sevk edileceksin dedi ve heyete çıkamadan üniversite hastanesine sevk edildim.

hastaneye gittiğimde yazı 15 gün içinde düşer biz sizi ararız dedi ve evime geldim. ve beklenen telefon geldi tekrardan hastaneye gittim, kulaktan mauyene oldum arkasına ftr doktoru muayene etti ve çok yönlü sorular sorup iyice araştırdı muayenelerle araç kullanabiliyorum boş arazide dedim ozaman bana araç kullanırken video çek getir bende heyete izleteyim olumlu verelim dedi videoyu çekip getirdim .tamam dedi uzman doktorla görüşüp sana haber verecem dedi

kısa süre sonra beni arayıp hastaneye gelmemi söyledi gittim heyete gireceksin şimdi bekle dedi bir odada beklerken 10-15 tane asistan doktor odaya girdi üstümü çıkarmamı söylediler bende
bu kadar kişinin içerisinde rahatsız olurum kim bakacaksa onlar kalsın dedim 2-3 asistan doktor kaldı .baktırlar ve muayene ettiler tamam gidebilirsin dediler ilerleyen günlerde yeniden ftr doktoru beni aradı hastaneye gel dedi gittim videoyu izlemişler olumlu görüş verdi heyet sorun yok dedi

sevindim ve çok şükür dedim ama daha bitmedi göz muayenesine gideceksin dediler yeni kanun böyle dedi göz doktoruna gittim aşırı yoğunluk var yaklaşık 4 ay sonra gün verebilirim dedi bende mecburen tamam dedim ve gün geldi gittim muayene olurken belkide bir günüm hastanede geçti 3-4 çeşit teste sokuldum
tek bir 3 boyutlu soruyu yanlş cevapladım diye olumsuz kelimelerini kullanmaya başladı , ne diyorsunuz siz gözlerimde bir problem yok , bir soruya yanlış cevap verdik diye olumsuz olur mu diye tartışmaya başladım

uzman doktor geldi onun lada tartıştım zorda olsa ikna ettim ve oradan da olumluyu aldım ve 15 gün sona yaklaşık , heyetten raporu aldım sürücü olur raporunu .istersen elden götür sevk eden hastaneye dedi oradaki memurlar , yoksa 15 gün daha süresi var beklersin dedi aldım hastaneye götürdüm ve verdim.

tabi çok mutlu bir şekilde gittim .oradaki memur ben bunu bu şekilde alamam dedi nasıl yani diye sorunca sistem değişti deyince onunla da tartıştık sağlık komisyonu müdürü yanıma geldi sakinleştr di ve konuştu sistemin değiştiğini artık bu şekilde işlem yapılamayacağını söyledi sağlık ocağına git sevk iste engelin üzerine
dedi ve gittim dediği gibi yapıp hastaneye geldim 2. kez 200 tl para alındı yeniden rapora başvuracağım için miş. muayenelere başladık ve yaklaşık bir ayda herşey bitti raporu aldım 2016 yılının 7 ayında raporum hazırdı artık ama hayattan soğumuştum artık çünkü bu rapor yaklaşık 1 yıl civarı bir şey sürdü almam . ve bir ay önce araç alımı için araçlara bakmaya başladım

wolswogen passat 1.6 dizel otomatik 4 -5 ilde bulamadık aracı bir tek mersinde bulabildik araba bayisine belgeleri gönderdim bir gün sonra dönüş yaptılar alabiliyorsunuz sorduk ama sol sinyali sağa alacakmışınız öyle diyor vergi dairesi dedi .bende onlar kim oluyor buna doktor karar veriyor madem onlar karar veriyor neden hastane köşelerinde yıpranıyoruz dedim.bizim yapabileceğimiz birşey yok dedi

araba bayisi bende bir gün sonra o vergi dairesine mersine gittim .oradaki memura birşey soruyoum yüzüme dahi bakmıyor raporu gösteriyorum ona dahi bakmıyor evet solu sağa aldıracaksın diyor neye dayanarak sen benden bunu istiyorsun varmı elinde böyle bir yönetmelik dediğimde ise görüş iste , ozaman dedi yada elin sağlam ise git indirimsiz araç al ozaman dedi sana mı soracam ne yapıp yapmayacağımı senin aklına ihtiyacım yok dedim çıktım adana ya
geldim

adana vergi dairesi başkanlığına gittim durumu anlatıp raporumu gösterip benim raporumda olmayan bir kodu vergi dairesi istiyor dedim benim gördüğünüz gibi sol kolum var sinyal verebilecek güç var solun sağa alınması benim sağ kolum daki iş yükünü arttıracak bu da bana kolaylık değil zorluk çıkaracak dedim . onlarda sağolsun bu arada konuştuğum kişi şefmiş ötv de , haklısın dedi vergi dairesi de dahil kimse sizden ek bir kod isteyemez raporundaki
kodlar indirimli araç almaya yetiyormu yetmiyor mu biz sadece buna bakarak kanunlar kapsamında görüş veririz dedi .bende mersin bana zorluk çıkarttı ne yapabiliriz dedim .araba bir tek orada var dedim .bizden özelge talep et dedi oradan memur , şefim başka şehirden alacak sorun olmaz mı dedi o da hayır heryer de geçerli dedi.bende şefim özelge de insan çekiniyor aylarca bekleyen arkadaşlarımız var benim zamanım yok aralık ayında aracı almam lazım dedim .
sen merak etme dedi 3-4 günde çıkartırım dedi o özelgeyi .başvurdum harbiden de 3 iş gününde olumlu sonuç geldi .

herşey de bir hayır var derler ya bendeki de o işte özelgeyi elime aldım 2 gün sonra adana bayisi beni aradı acil para getirin bir tane araç elimizde görünüyor istediğiniz gibi dedi .bir gün sonra gittim aracın satışını hemen yaptılar. proje çizilecek denildi ve direksiyona topuz eklemek için toplamda 760 tl istediler bir gün sonra onu da götürüp verdim .işlemlerin bittiğini artık vergi dairesi karar verecek dedi bekleyeceğiz dedi . tekrar dan bir gün sonra araba bayisi aradı hayırlı olsun vergi dairesi verdiğiniz özelgeyi gerünce bir günde onayladı dedi zaten görüşü olumluydu vergi dairesinin .

çok şükür atık sadece trafik tescili kalmıştı iş bazı olumsuz yorumlarda görüyordum trafik tescille ilgili olmayan kodları istiyor diye biraz ondan dolayı çekiniyordum ve çok şükür oradan da 1 günde geçti işlemlerim artık herşey bitti bayı aracınızı alabilirsiniz dedi gitiiğimde kafam da bir tek soru işareti kalmıştı oda ; benim aracımda ağır bir tertibat yok benim akrabalarımda kullansın istiyorum dedim TSE ye başvurmam gerekiyormuş dedim oda hayır korkmanıza gerek yok projeci halletmiş işinizi o raporu da almış dedi ve gösterdi araç engelli olmayan kişilerce kullanıma uygundur raporu vardı .onu görünce çok sevindim .

ayrıyetten hem para vermeyecektim hemde uğraşmayacaktım .
işte bu şekilde bu şartlarda araç sahibi oldum .
BU ARADA kodlarım :
-- 78
-- 10.02
-- 47
-- 102
-- 40.11
şimdi benim kafamda yine 2 adet soru aşireti var :)

1- ruhsatımda tadilatlı araç ötv den muaf 5 yıl boyunca satamaz , deverdemez tarzında bir yazı yazıyor başka birşey yazmıyor ( şimdi bu aracı rahatça 3. dereceye kadar akrabalarım kullanabilir herhalde ve kullanırken topuzu çıkarsalar sorun olur mu sonuçta topuz:cool: benim için yapıldı )

2- mtv den muaf olduğumu nereden nasıl görebilirim

bilen arakdaşlardan bu iki sorunun cevabını bekliyorum şimdiden teşekkürler. eger bir nebzede olsa yardımcı olabilidiysem arkadaşlara bu yazıyla çok mutlu olmuş olurum :)

Öncelikle Hayırlı olsun. Güle güle güzel günlerde kullanın.
Topuz konusunda trafik şubede bana söylenen
- Eğer ki gözlük ve topuz olmadan trafiğe çıkarsan cezaya maruz kalırsın demişti.

- TSE aparat onayından sonra 3. derece akrabalarınız kullanabilir diye belirtmesine rağmen, Trafik şube kullanma taahhütü vereceğin kişiye noter tasdiki yaptırmalısın ve ben bu kişiyi ruhsata işleyecem ki sizin dışınızda ve yetki verdiğiniz kişinin dışında kullanan olursa bu durumda ceza uygulanır diye uyardı. Sanırım bu engel derecesi ile alakalı bir şey. Bu konuda bende çelişki içindeyim. Aslında işime de gelmiyor değil :)

- Motorlu taşıt vergisini online sorgu yaptığınız vakit plakaya ait borç kaydı yoktur uyarısı alıyorsunuz. Aksi durumda 6 aylık MTV her halükarda ekrana düşüyor.

Ne_Mutlu

teşekkürler .benim sorum farklı ama ben topuzsuz trafiğe çıkabilirmiyim demiyorum mesala kız kardeşim kallanacak o esnada çıkarmak istiyor ben kullanırken geri takacağız sonuçta o engelli değil.yani benim aracı engelsiz birisi kullanırken topuzu çıkaracak bu şekilde ceza yermiyiz.

ve kaldıki işte ben bunu vurguladım detayları yazarken traik şubenin işi değil ki bu neyin pazarlığını yapıyor tse ne vediryse ona göre ruhsata işlemek zorunda benim ruhsatta kıstlama felan da yok çok şükür

ben aracı alalı 3 gün oldu e -devletten mtv sorgulamaya baktığımda 517 tl ücret görünüyor bu mtv den mauf olmadığımı mı gösteriyor yok sa belli bir süre sonra düşer mi o borç.

tvtvtv_1987
Malesef mtv den muaf tutmuyorlar Maliye de işleyiş bu şekilde illa araçta hareket ettirici aksama tertibat istiyorlar aslında ötv kanunu derki otm vites sol kol engelliler için özel tertibat sayılır ama aynı şeyi mtv için düzenlemeyi unutmuşlar :)

Hammet3116

anladım bilgi için teşekkürler :)

tertibatla ilgili bilgiyi bilen bir arkadaş söylese o soru işaretinden de kurtulsam :)

1- ruhsatımda tadilatlı araç ötv den muaf 5 yıl boyunca satamaz , deverdemez tarzında bir yazı yazıyor başka birşey yazmıyor ( şimdi bu aracı rahatça 3. dereceye kadar akrabalarım kullanabilir herhalde ve kullanırken topuzu çıkarsalar sorun olur mu sonuçta topuz benim için yapıldı ) hocam ciddi ciddi ruhsatta 5 yıl boyunca satamazmı yazır ? benim ruhsatta böyle bir yazı yok sadece 3.dereceye kadar kan bağı olan kişiler kullanır yazıyor ben aracımı 5 yıl dolmadan satabilirmiyim :)

HANC1

vallaha ne desen haklısın herkes kafasına göre yazıyor birde tse nin raporuna baktım hatta fotokopisini aldım engelli olmayan kişilerin kullanımına uygundur yazıyor .ozaman tüm türkiye kullanabilir benim aracı zaten ruhsatta da kısıtlama yok :)

ama dediğim gibi başkası kullanırken topuzu çıkarırsa sorun olur mu trafik kontrolünde onu detaylıca öğrenmem gerekiyor.

bana verilen tse raporunda topuz falan yazmıyor zaten sadece otomatik vites dye görünüyor ama ruhsatta tadilatlı yazıyor işin garip tarafı da bu :)

@tvtvtv_1987[FONT=sans-serif]
hayırlı olsun aracınız.bende nisanda aldım aracımı.aldığım bayi mtv den de muafsınız dedi.e devlette borç gözüküyor dedim ay sonu düşer bekleyin demişti ama düşmedi.bulunduğum vergi dairesine gittim durumu anlattım ekstra bir belge doldurttular tekrar ruhsat ehliyet fotokopisi aldılar ve sonrasında düştü borç.benim aracımda topuz ve sinyal tertibatı vardı.[/FONT]

haci

bende buğün aradım vergi dairesini dediğiniz gibi form doldurup verin dedi belgelerle birlikte.

ve bu arada tse yi aradım buğün sağlam kişi kullanırken topuzu çıkarsalar dediğimde kesinlikle çıkarılmayacak yoksa ceza yersiniz dedi.

tse nin engelli olmayan kişilerce aracın kullanımı uygundur diye verdiği raporu trafikteki memurlarlar ruhsata işlememişti onu da işletmemi söylediler sorun yaşamamam için ruhsatın arkasında hiçbirşey yazmıyor çünkü.

evet arkadaşlar gelişmeleri yazmaya devam ediyorum ;

tse yi vermiş olduğu rapor olmasına rağmen trafik şube ruhsatın arkasına hiç birşey yazmamıştı .aracı kimlerin kullanılacağına dair kararı .
bende bu işleri yürüten bayinin anlaştığı sigorta şirketine gidip tse raporunu trafik şubeye vermenize rağmen nasıl oluyorda ruhsata işlenmemiş oluyor deyince tamam yaparız biz siz 2 saat sonra gelin dedi ve gittim ruhsatı aldım ruhsat değişmişti.arkasına 3. derece kan ve sıhri yakınına kadar kullanması uygundur yazısı yazılmıştıve bu işlemi araç bayisinin anlaştığı siğorta şirketi yaptırdı ve bir kuruş bile para vermedim ruhsatın değişmesiyle ilgili.

vergi dairesine gidip mtv muaf formumu doldurup verdim yanında kimlik fotokopisi rapor fotokopisini de verip şansımı denedim. hayırlısı olsun eger bundan da muaf olabilirsem çok güzel olur.

tvtvtv_1987
Hayirlisi olsun kardeşim hakkında eğer olursa mtv işin buradan yazarsan sevinirim bende bi şansımı denerim en azından iyi olur grşmek üzere.

Hammet3116

çok teşekkür ederim :)

evet arkadaşlar bana bu süreçte yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum .Çok şükür mtv den de muaf oldum . aracım otomatik vites ve sadece direksiyonda topuz var perşembe günü vergi dairesine verdim dilekçemi 3 iş günü içerisinde mtv den de muaf olmuşum görünce sevindim ALLAH ın izni ile her şey hızlı ve sorunsuz oldu çok şükür. darısı sizlere arkadaşlar. :)

tvtvtv_1987
Geçmiş olsun, senin süreç de benimki gibi baya sıkıntılı geçmiş.
Hayırlı olsun aracın, kazasız belasız kullan inşaAllah.

@Sky_Walker

teşekkürler .amin inşallah . çok uğraştırdılar ama mücadelenin sonu mutlu bitti.

önümüzdeki hafta bir tane de ikinci el araç var onu alacam onuda mtv den muaf yapabilirmiyim acaba yoksa mtv de ötv gibi bir araçla mı sınırlı

Üst Alt