Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elim ve sağ iki parmağım yanıktan dolayı kısıtlı. Ehliyet raporunda hangi kodlar?

mehmet1243

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb benin sol el parmakların tamamı yanık dan dolayı kısa çok az kullanabiliyorum sag elim parmagının 2 tanesinde hafif yanıga bağlı sorun var

ehliyet için doktora gittim özel tertibatlı araç kullanabilir yazdı ve komisyona sevk etti .muhtemelen otamatik vitesli araç kullanabilir olacak . ötv ve mtv den yararlanmam icin hangi kodların olması lazım sol elimle sinyalleri felan kullanabiliyorum .

cuma günü komisyona girecem ona göre komisyona bilgi verebilirim belki . rapor alıp ehliyet ve araç alan arkadaşlar yardımıcı olabilirlrmi

Zorda olsa raporu aldım ancak çok fazla gereksiz kod yazılı

102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
10.02 Otomatik vites
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi
10.04 Uyarlanmış vites kolu
35.04 Direksiyondan sağ*eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları

bu raporala sürcü kusrsuna yazıldım sınava girdim nasip olursa ehşiyeti alacam ama ötv muhafiyeti olacak mı bu kodlarla nasıl bi tertibat yapılacak bilmiyorum.
bir de bu aracı bande başka biri kullana bir mi eşim felan

mehmet1243

Çok fazla kod var, ama araç alımına mani bir durum değil. Ehliyeti aldıktan sonra "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu da almanız gerekecek. O rapora ve ehliyete istinaden özel donanımlı aracı ötv-mtv istisnası ile satın alabileceksiniz. Ve evet, eşiniz de aracınızı kullanabilecek. Bunun için de TSE'den uygunluk belgesi almanız gerekecek.

Teşekkürler . il sağlık müdürlüğünden aldığım raporun ön kısmında uzaman hekim tarafından özel donanımlı araç kullanması uygundur yazıldı . il sağlık müdürlüğü rapor başvurusunda doktora bu şekilde yadır demişti. şimdi kafam karıştı tekrar bi rapor daha mı almam gerekiyor.

mrb bugün raporlarla vergi dairesine gitmiştim ötv den yararlanamassın dediler neymiş sağ elimdede tahribat varmış.tertibat yazsada ötvden yaralanamazmışım . nasılbi iş anlamadım böylebi yasa varmı ya tek sol el olsa olurmuş . nasıl oluyorsa diher elde %1 bile olsa olmazmış bana bi yardımcı olsanız

Yanlış yönlendirmek istememekle birlikte sen önce ehliyetini al sonra OturanBoğa abinin dediği gibi yetkili hastanelerden birinden (devlet hastaneleri veya tıp fakülteleri) engel oranını gösteren ve özel tertibatlı araç kullanır ibareli sağlık kurulu raporunu al araç almak istediğin bayiye git ehliyetindeki kodlara göre aracına donanım eklet projelendirt ve vergi indiriminden faydalan.

veya en garanti yol ehliyetini al sağlık kurulu raporunu al ve özelge iste ama 1-2 ay beklersin.

mehmet1243

İki elde de yaralanma olduğunda "otomatik olmaz, özel donanım olmalı" mı dediler?

Zaten otamatik vites artı donanım var benim kodlarda uyarlanabilir vites kolu dahi yazılı vergi dairesi bunlar birşey ibare etmez alamazsın diyor

bir bilsen açıklaması 1 elinde sorun varsa diger elin sağlam olması gerekiyormuş . % 1 de sakat olsa olmazmış artık neye dayanarak diyorsa yarın tekrar gidip görüşecem olmasa özelge isteyecem bize engel yarartmaktan başka yapılan birsey yok

Üst Alt