Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elimde sakatlığım var. H sınıfı ehliyetimi B sınıfı yapabilir miyim?

s.elmas35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar nasılsınız.. benım 2004 yılındaa almıs oldugum h ehlıyetım var ve ehlıyetı alırken raporum da h ehlıyetı uygundur ıbresı verıldı..
şımdı benım ehlıyette h var ve hıc bı su donanımlı kullnır kullanamaz ıbaresı yok. ben hangı aracı kullana bılırım.

bı de benım babamın. duz vıteslı aracı var onu kullana bılır mıyım.
bu konuda kaafam cok karsık babamın aracını kullanıyorum ve polıs cevırdıgınde neler olur bılmıyorum

bana acıl bı cvp yazarsanız cok sevınırım

sol elde saktlıgımmm parmklarmda sekıl bozuklugu var 1.5 yasından bellı..et makınasına gırdı elım. ben bugun yazdıklarınızı yaptım gıttım rapor aldım.. ve trafıge gıttım bana trafıktekı kadın senın yenıden elın cıkmıyo nasıl degıscen h.ehlıyetı b.ehlıyete dedı degısemezsın deyıp ılgılenmedı oturan boga bana yrdımcı olursanız cok sevınırım lutfenn

Burada belirleyici olan şey sürücü belgesi alırken beyan ettiğiniz rapordaki ibaredir. Orada hiç bir ibare yoksa, bu durumda yeni rapor alıp bu raporu emniyete götürmeniz ve rapordaki ibareleri sürcü belgenize (daha doğrusu dosyanıza) yazdırmanız gerek.

Sol elle direksiyon kavrayabiliyor musunuz mesela?

ben sag ve sol elde hareket kısıtlılıgı var e sınıfı ehliyetim var bilmem trafikte bi sorun yaşatırmı ama belli değil engelim anlamazlar yani polis amcalar anlarlarsa bi sorun olur mu sanırım h sınıfı bile vermezler anlaşılırsa

aldıgımm ilk ehlıyet raporundaa sadece h sınıfı ehlıyetıne uygundur dıye yazı var..baska hıc bısey yokk...
dosyamda da dıskapagında kocaman. H sınıf yazıyodu. dosyayı trafıge goturdugum de adam bu elenı h vermısler dedı elıme baktı ve dosyayı ısleme koydu. 1 hafta sonra trafıge gıttım ve ehlıyetım de B sınıf yazıyodu..
bende hıc bozuntya vermeden aldım ehlıyetı.. b olmıustur dıyee
.anlıcan ne yapcam bılmıyorumm.. h ehlıyetını hıc hak etmıyorum sol elım sagdan daha ıyı dıreksıyon tutuyoo.. ama trafıge gıttım dun bana kadın elının yerıne yenı el cıkmıyokı dedı zamn la H ehlıyetı degısmez kalıcıdır dedı yardım et gozunu seveyım:((

benım de bılgılerınıze. ıhtıyacım var.benım sol elımden engellıyım ve h.otomatık arac kullana bılır ehlıyet aldım.ben sımdı araba almaya kalkıssam.otvden faydalanırmıyım.bırdee otvden faydalandıgımızda arabamı bende baska kımse kullanamıyomu.ve plakası ozurlu plakasımı olu..eger boyleysee ben otvden yararlanmak ıstemesem.aracı normal alsam bunun tersı olurmu.yanı butun herkes kullanabılırmı arabamı.sımdıden tsk cvp nız ıcın

ÖTV istisnalı araç alamazsınız. Bu kesin.

Raporda/sürücü belgesinde "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi olursa, o zaman otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsiniz. Aynı şekilde sizin aracınızı da herkes kullanabilir (zira araç alımında zaten vergi avantajınız veya araçta bir özel donanım söz konusu değil)

nasıl yanı sımdı ben ötv ındırımlı arac alamazmıyımmmm?

Üst Alt