Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elimdeki kısıtlılığa rağmen ÖTV'siz araç verilmedi! Yeniden özelge..?

tülaay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

sol elimle ilgili ikametimin bulundugu tekirdağ devlet hastanesinden engelli raporu ve sürücü kodlarımın bulundugu raporu aldım
raporumda özel tertibatlı arac kullanması uygundur ve ehliyet kodlarımda 10.02-78-102-47-35.04 kodlarım var

araç alımı ile ilgili özelge istediğimde ise tekirdağ vergi dairesi başkanlığından olumsuz yanıt aldım .
ben şimdi araç alamıyor muyum . sol elimle hiç bir şekilde kavrama yapamıyorum sadece baş parmağım sağlam .

aynı raporlar ile başka vergi dairesi başkanlıklarından da özelge alabilir miyim . buradaki memurların işi bildiğini düşünmüyorum çünkü sürekli terslendim. başka bir ilden aynı raporlarımla olumlu özelge alma şansım var mı ?

vergi dairesinden neden özelge istiyorsun???
anlamadım!!!
engelli raporun ve ehliyetinle aracı alacağın bayiye gitmen yeterli değil mi? zaten rapor ile ehliyetinde bir sorun varsa bayi seni uyarır.
işlemleri bayiler yapıyorlar vergi dairesinden onayı alırlar
vergi dairesi şahsa bir yoklama yapıyor işlem bitiyor.
bulunduğun ildeki bayi hal edemese başka ilden araç almaya bakabilirsin.

geçmişe dönük bazı arkadaşların ceza yediğini duyduktan sonra kendim özelge isteyeyim dedim

Sol el 2. Parmak amputasyon 3. Parmak dondurulmuş vaziyette ben aldım ama MTV ödüyorum sinyal kolunu sağa aldırmadığın için

katoer özelge istedinizmi peki siz ben kendim özelge istedim daha sonra gecmise yonelik ceza yememek icin . sizin rapor oraniniz kacti

özelgeyi bakanlık cevaplıyor zaten başka ilden isteseniz fark etmez. Bu şekilde kesinlikle herhangi bir ilden araç almayın

Ndr bakanlık cevaplıyor derken ? benim özelgem tekirdağdan cevaplandı ve ben doğru olduğunu düşünmüyorum .ordaki iş bilmeyen memurun kendi görüşünden başka bişrşey değil . saçma olan bu görüşe mahkeme falanda açılamaması.

tülaay

Ben özelge istemedim zaten sol el ile yasa çıktıktan sonra ilk araç alan kişiyim . [FONT=sans-serif]Rapor oranı önemli değil, Haraket ettirici tertibat yani otomatik vites li araç yazması, yeni ehliyet lerde kod yazıyor Muş [/FONT]

Bende bakanlık görüşü var sol elle ilgili orda da oran falan yazmıyor istersen yarın tarar gönderirim

Benim oran % 20

katoer lütfen tarayıp gönderirseniz sevinirim . peki ben başka bir ilden tekrar özelge isteyebilirmiyim.

Özelgeye gerek yok bence yarın e-posta yla gönderirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Peki olumsuz ozelge ileride arac aldigim sorun olmasin bana
katoer sizce daha sonra ceza cikarmi ozelge olumsuz oldugu icin

Ben özelgenin sadece bakanlık tarafından cevaplanıyor diye biliyorum. Yazılı olarak başvurup yazılı olarak cevap aldınız mı?

Özelge bir görüş talebi olup, ikametgahınızın bulunduğu il Vergi Dairesi Başkanlığı/Defterdarlıktan istenilmekte olup şayet sistemde mevcut bir örnek bulunmaz ise Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından cevaplandırılır. Diğer taraftan şu durumda ÖTV'siz araç alamazsınız, ancak raporunuzu yeniler ve rahatsızlığınızı açıklayan teşhis yer alırsa tekrar başvuru yapabilirsiniz. Tam olarak engel durumunuz nedir ?

@tülaay

Eğer vites kolunda sabit bir özel donanım yaptırırsanız @katoer arkadaşımızın da aktardığı özelgede belirtildiği üzere ötv'siz araç alabilirsiniz. Yeter ki "Özel donanımlı araç kullanır" ibareli engelli raporunuz olsun.

Mantık şu:

Sol elinizdeki kısıtlılıkla manuel vitesli araç kullanabilir misiniz?
HAYIR!
Otomatik vitesli aracı "35.04 Direksiyondan sağ*eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları" ile sürebilir misiniz?
EVET

O halde otomatik vitesli aracı başkaca bir hareket ettirici özel donanıma ihtiyaç duymadan ÖTV'den muaf bir şekilde satın alabilirsiniz. Ayrıca 35.04 koduna istinaden aracınızda olacak donanım da size MTV muafiyeti sağlar.

Vergi dairesinin değerlendirmesi bu minvalde olmalı.

Evet OturanBoğa güzel özetlemiş, yasa yürürlüğe girdikten sonra ankara da sol el engeli olup ta ötv siz araç alan ilk kişiyim, hatta benim özelgeyi Yeğenbey vergi dairesi fotokopisi mi alıp çoğalttılar

katoer tesekkurler.

Tesekkürler OturanBoğa keske sizin gibi bilgili ve açıklama yeteneği olan vergi dairesi memurlarına raslayabilsem . bu özelge sadece vergi dairesi başkanlığının görüşü okuduğum kadarıyla

yani bu özelgeye uyup uymama bana kalmış gibi gözüküyor .avukat arkadasımada gösterdim özelgeyi da öyle dedi bu onların görüşü diye . başka vergi dairesine gittiğimde de alabilirsiniz o onların görüşü başka bir ilden gidip araç alabilirsiniz dedi tabi ordaki vergi dairesindeki memurun kararı ile ama kafam çok karıştı ne yapsam acaba bu olumsuz özelge ilerde karşıma çıkarmı diye

tülaay

% önemli değil Tülay benim% 20 ama sen ehliyet alırken dr raporu Nda otomatik vites ve özel tertibat yazdırman yeterli, benim öyle çünki

Üst Alt