Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elimdem engelliyim. ÖTV'den muaf olamıyorum. Ne yapmalıyım?

mavice35

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar..

ben sol kolumdan engelliyim. 0 km araç alımı için hastaneye rapor konusunda başvuru yaptım.
%56 engelli olarak ÖTV muafiyet kısmına "EVET" onaylı raporumu aldım
H sınıfı ehliytim var. açıklamasında özel tertibatlı araç kullanır ibaresi yer almakta.
hastane raporumda da (direksiyonu topuz takılı sinyalleri soldan sağa alımış otomatik vitesli araç kullanır ibaresi mevcut.
sonuç kısmına glecek olursak vergi daireleri malum sonuçlar sebebiyle ötv muafiyetini onaylamıyor.
bu durumda olan, başından geçen, ve çözüm konusunda bilgilerini paylaşacak arkadaşlardan yardım bekliyorum.
kanun maddesinde özürlü arasında ayrım yapılmaksızın ibaresi geçerken sol ayağından engelli arkadaşar otomatik vitesl araç şartıyla ötv den yararlanırken
sol elinden engelli arkadaşlar yararlanamıyor.
tek çözüm mahkememidir? %100 sonuç alınırmı
teşlekkürler.
İzmirden Ercan...

bende senin konumundayım arkadaş birebir uyuyor problemimiz bende merak ediyorum bu sorunun cevabını.

Sol el ampute sag el 4,5 parmaklar yok güç bela ehliyeti aldım ama şimdi ne rapor veriyolar nede ötv den yararlandırıyolar ben bu işe anlam veremiyom biri diyo siz verği indiriminden yararlanamassınız biri diyo otomatik vitesli araç yazmazsı lazımmış inanın bıktım allah belalarını versin normal babamın aracıyla geçen trafiğe yakalandım polis baktı arabaya otomatik vites olsa sorun olmazdıda böyle sen b sınıfı ehliyetle 18 teker tır kullanıyorsun dedi birdaha binme falan dedi saldı ne yapacaz bilmiyorum ben verği indirimi falan istemiyorum işimden evime rahatça gelip ğitmek bıktım full dolu otobuslerde tutunmak eve gelip gitmekten şafak pavele yazdım oraya yazın işallah yardımcı olur

derdimiz aynı bende sizin konumdayım.h sınıfı ehliyetim var.ama alt ibarede özel aparat falan istenmiyor sadece otomobil yazıyor.ne yapılmalı.

arkadaslar biz bu ülkenin vatandaşı değiliz galiba bizi kabul etmıyorlar siz gidin yurt dışından getirin diyorlar.
bu konuda diğer özürlü arkadaslarında bize destek vermesi lazım.birlikte sesimizi duyurabılırız.
teşekürler.....

Maalesef yıllar boyunca sağ-sol bacak ayrımı yapıldı, sonra o ayrım giderildi, şimdi sağ-sol kol ayrımı başladı...

Sağ kolundan sakatlığı olanlar -en azından bazıları- araç alımında vergi avantajından yararlanıyor ama sol kolundan sakatlığı olanlar yararlanamıyor.

bu konuda mahkeme yolu ile bu hakkımızı alırız gibime geliyor... ve hatta dava lehimize sonuçlanmasının ardından manevi tazminat davası bile açılabilir devlet aleyhine... yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar... bu ayrımın sona ermesi gerek...

Üst Alt