Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elimden engelliyim. 2.el engelli aracı satın alabilir miyim?

J..Ö.A.K

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba abi benim h sınıfı raporum var ve ayrı bir özel donanımlı raporum var (%42) özürüm sol elden sorum ise ben sıfır araçta ötv den yararlanamıyorum 2.el engelli otomobili alabilir miyim (yurt dısından getirtilmiş) eğer alırsam benim o aracı 5 yıl elimde tutma zorunluluğum var mı ve istediğim zaman satabilir miyim (engelli olmayan kişiye ya da engelliye) ve bu aracı ruhsata iştettirisem yakınımda kullanabilir mi simdiden ilgi ve alakan için teşekkür ederim abi.

Sol elinden skatlığı olanlar yurt dışından araç ithal edebiliyor. Siz de Ankara Naklihane'den ithalat izni alarak daha önce sakat statüsünde ithal edilmiş bir aracı 2. el olarak satın alabilirsiniz.

Aracı satın alırken aracın satış sınırlamalarını da aynen devralmış oluyorsunuz. İthal edilen araç ithal tarihi +:
  • 3 yıldan önce başta ödenmeyen tüm vergileri ödemeden -sakatlar dahil- hiç kimseya satılamıyor.
  • 3 yılda: aracınızı araç ithal hakkı olan birine vergisiz satabilirsiniz. ithal hakkı olmayan birine satmak isterseniz, başta ödemediğiniz tüm vergileri geri ödemek zorunda kalırsınız
  • 5 yılda: aracınızı araç ithal hakkı olan birine vergisiz satabilirsiniz. ithal hakkı olmayan birine satmak isterseniz, ÖTV hariç diğer gümrük vergilerini geri ödemek zorunda kalırsınız. (bu süre sonunda yurt içinden ötv istisnaslı araç alma hakkınız doğdu)
  • 10 yılda: aracı vergisiz olarak kime isterseniz satabilirsiniz.

Araçta özel donanım olunca aracı araç sahibi ve aynı sakatlığa sahip H sınıfı sürücü belgeli kişiler dışında hiç kimse kullanamaz.

verdiğin bilgi için çok teşekkürler abi bende özel donanımlı araç kullanır raporu var demiştim abi peki ben istemezzsem özel donanım yaptırmak zorundamıyım aracıma eğer zorunda değilsem aracımı baskası kullanabilir mi birde verdiğiniz cevapta 5 yıldan sonra yurt içinden ötv istinasız araç hakınnız doğuyor demişssiniz yani o zamn ötv siz araç alabilicem mi ona biraz daha açıklılk getirirmisiniz SAYGILAR...

Yurt dışından araç ithal edecekseniz aracınızda özel donanım bulunmak zorunda. Üzerinde özel donanım bulunan aracı sizden başka sadece ve sadece araç kullanmak için sizinle aynı donanıma ihtiyaç duyan H sınıfı sürücü belgeli kişiler kullanabilir. Başka hiç kimse kullanamaz.

Sol elinden sakatlığı olanlar yurt içinden vergi istisnalı araç alamıyor. Yukarıdaki cevabım işin teorisi açısından yazıldı.

Üst Alt