Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol elimi kaybettim. B sınıfı ehliyetim ile araç kullanabilir miyim?

yasar bostancı

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaslar iş kazası sonucu sol elimi kaybettim daha önce b sınıfı ehliyetim vardı ancak bu pozisyonda arac kullanamayacagım için özel bi arac almam gerekli mi aslında arac kullanabiliyorum ama trafik polisi acısından korkuyorum lütfen bilgisi olan arkadaşlar bi yardım

Yaşar bey öncelikle geçmiş olsun.Sol eliniz olmadan B sınıfı ehliyetle araba kullanamazsınız.Ehliyetinizi H sınıfına çevirmeniz gerekmektedir.Bunun için bir devlet hastanesinden heyet raporu almalısınız, bu raporda ' özel tertibatlı araç kullanabilir, H sınıfı ehliyet alabilir' ibarelerinin olması gerekmektedir.

Bir küçük görüş de ben yazayım: Raporda özel donanım ibaresi olursa, kullanacağınız araçta özel donanım şart olur. Bence "direksiyonda topuzu bulunan otomatik vitesli araç kullanır" ibareli rapor alırsanız, çok daha rahat edersiniz. Böylece otomatik vitese sahip tüm araçları basit bir topuz şartı ile kullanma olanağına sahip olursunuz.

Not: Eliniz hangi düzeyden ampute?

http://www.ozgurbedenler.com/tekerlekli_sandalye_detay.asp?id=919&/engelli-araci-nasil-kullanir
steering-devices.jpg

cok sağ ol kardesim gercekten cok yardımın oldu sadece topuz işini anlamadım su an hiç bir problem olmadan araba kullanıyorum yani normal bi araç problemsiz bi acıklama getirirsen sevinirim buarada sol el bilekten yok yani kolum sağlam cok tesekkürler bide bana özürlülük oranı hesabı nasıl yapılıyor bi acıklarsan bi cetvelden bahsediliyor cok sevinirim SAYGILAR

Sol eliniz bilek altı ampute ise yukarıdaki topuzlardan birini kullanmak sol elinizle de direksiyonu tutabilmenizi sağlayacaktır. Ya da daha bir size özel topuz da yaptırılabilir belki...

Sürücü belgesi açısından sakatlık oranının hiç bir önemi yok. Yani, oranın kaç olduğu sürücü belgesi için tamamen etkisiz...

Ama, sakatlıktan erken emeklilik vb. haklar için oran önemli tabii. Bunun için sakatlık oranı cetveli'nden yararlanılır: http://www.engelliler.biz/forum/sag...putasyonlarinda-verilecek-rapor-oranlari.html

Üst Alt