Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol göz %95 görmüyor, anksiyete bozukluğu, bağırsak sendromu ile % kaç rapor alırım?

Masamune

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar. Sol gözüm %95 oranında görmüyor. Ayrıca Anksiyete bozukluğu ve irritabl bağırsak sendromu hastalığına sahibim acaba engelli raporu alma şansım var mı? Varsa % kaç oranında alabilirim? Bilgi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Sayın Masamune Anksiyete bozukluktan dolayı ilaç kullanıyormusunuz?
Kullanıyorsanız ne kadar zamandır?

Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum 2 antidepresan 1 sakinleştirici hapım var.

Anksiyete bozukluğu için raporlu en az bir yıl şiddetine bağlıdır bir yıl sonra kontrol 25%,göz için de 30-32%

Benim sağ göz hiç görmüyor, sol gözde de ileri derecede miyop ve astigmat var. Ben de bir ay önce başvurdum ve %40 verdiler.Tek gözün görmemesi durumunda %32 oran veriyorlar, size de gözden %30 gelir. Anksiyete ve bağırsak sendromundan da heyette sosyal hayatınızda yaşadığınız sıkıntılara dair kendinizi açıklayıcı ifade ederseniz %40 üzeri almanız muhtemeldir. Bence başvurmanızda fayda var. Geçmiş olsun.

Esilaa

Nereye başvuru yapmam gerekli ve yanımda götürmem gereken herhangi bir belge var mı?

Şaşılık, anksiyete ve İBS için toplam % kaç oranla rapor alabilirim?

İyi akşamlar. Sol gözümde 1.5 yaşımdan beri şaşılık mevcut ve yıllar geçtikçe göz tembelliğim arttı. Ameliyat oldum ancak bunuda bir faydası olmadı ve bu defa göz zıt yöne kayma yaptı.Şu an gözüm %5'in altında bir derecede görüyor.

Ayrıca Anksiyete bozukluğu ve İBS (İrritabl Bağırsak Sendromu) hastasıyım. Engelli raporu almak için hastaneye başvurdum. Göz ve dahiliye doktorları çok güzel ilgilendiler ancak Psikiyatri uzmanı ve gastroentrolog hiç ilgilenmediği gibi muayene dahi etmeden kağıdı karalayıp gönderdiler.

Sorum şu bu şikayetlerin üçünü birlikte yaşayan yada en azından birini yaşan biri engelli raporu alabildi mi? Aldıysa % kaç oranında rapor çıktı?

Masamune Gastroentroloji için endoskopi yapıldı mı ,tahlil sonuçları verildi mi o önemli rapor alman için .
Psikiyatriden en az 6 aylık muayene ve tedavi geçmişi olması gerekir ki rapor alman için .
Şikayetler var ise gastroentroloji için TIP FAK. giderek tahlil sonuçlarını alman gerekir .

*DORLİ*

hiç bir şey yapmadılar. Doktor çıkmaya yer aradığı için ilgilenmedi bile. Yunus emre devlet hastanesine başvurdum rapor için burdan sonuç alamazsam tıp fakultesine başvurucam tekrardan. Gözümden ve karnımda ki problemden ötürü iş bulmakta sıkıntı yaşıyorum.Rapor alma amacım tamamen işle ilgili ama saolsun doktorlar ilgilenmediği için herhangi bir sonuç alabileceğimi sanmıyorum.Haftaya salı heyete giricem derdimi orada anlatmaya çalışıcam işe yaramazsa mecburen tıp fakultesine başvuru yapıcam

Göz tembelliği için cihazdaki görme oranına göre alırsın
Zaten anksiyete yüzünden ıbs olmuşsundur. Anksyete oranı için raporu çıkarmadan önce pskiyatriye görün ilaç yazsın birde anksşyte olduğuna dair bir evrak versin ki rapor çıkardığından oran alman daha kolay olsun yoksa önceden doktora başvurmamışsan rapor aldığında sorun olabilir.
IBS içinde oran verilmiyor.

esmeradamm psikiyatri tedavi görüyorum zaten. Bununla ilgili psikiyatristimden rapormu almam gerekli heyete sunmak için? Ayrıca ilaç dökümüm ve ilaç raporum elimde var heyete bunlarıda sunmuştum.

esmeradamm hayir hic bir sey soylemedi kagida bir seyler karaladi oran da yazmadi sali gunu heyete giricem orada bundanda bahsedicem muayene bile etmeden basindan savmak icin yaziyi yazip gonderdi beni

O zaman yazmamıştır kardeşim. Normal falan yazmıştır büyük ihtimal. ıbs:spastik kolon eski yönetmenlikte oranı var ama 2013 te çıkan yönetmenlikte yok maalesef buda ıbs/spastik kolon dan oran gelmeyeceği anlamanına geliyor ama yinede belli olmaz.

Askerden muafım engelli raporu alabilir miyim?

İyi günler askeri muayeneye girdim ve muaf kararı çıktı gözümde ki problemden ötürü.Daha önce gözüm için engelli raporuna başvurdum ancak %21 oran verdiler.Bu askerden muafiyetim engelli raporu almamda yardımcı olur mu bana? Gözümde ki aynı sorun yüzünden muaf kaldım askerden de.

Sağlık Kurulu Raporu ile Askerlik Muafiyet Belgesi ayrı şeyler. Eğer sana öncesinde %21 oranında rapor verildiyse yine buna yakın bir oran alırsın, askerden muaf olmanın bir getirisi olmaz.

Üst Alt