Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol göz görme kaybı için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

kmbs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Aranıza yeni katıldım. Benin öğrenmek istediğim, bundan 25 sene önce sol göz kayıp-görme 0 için, % 40 rapor alamamıştım. O zamanlar % 35 rapor verilmişti. O zamandan bu zamana değişen, 4 sene önce sol gözüm alındı. Protez göz takıldı. Ayrıca yaş gereği de sağlam olan sağ gözümde yakın görmede sıkıntı yaşadım ve doktor yakın gözlük verdi. Onu kullanıyorum. Sorum bu şartlarda acaba tekrar başvuru yapsam % kaç rapor alabilirim. Yakın görmede Sağ gözüm için kullandığım gözlüğün rapor derecesini arttırmada etkisi olur mu? Saygılarımla

Tek göz kaybı için % 32 oran veriliyor. Diğer gözünüz için oran verilmez.. Gözünüzün alınma sebebi nedir?

Sol gözün alınma sebebi. Gözümde çok fazla şekil bozukluğu ve şişme oldu. Ayrıca göz bebeğinde sıvı birikmesi çok fazlalaştı. Bunun ilerde akması, sağlam gözüme de zarar vereceği belirtildi Alınmasının uygun olacağı belirtildi.

alınma sebebi tümör olduğu durumlarda %32 ye ilaveten %10 veriliyor ve buda balthazard formülüne dahil edilmeden direkt toplamı alınara %42 veriliyor.. diğer durumlarda maksimum %32..

Üst Alt