Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol göz hiç görmüyor sol kulak yüksek sesleri duyuyor. % kaç rapor alırım?

byceast

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
cümletten hayırlı günler benim sıkıntım şu şekilde sol gözüm tamamen hiç görmüyor sag gözde de bulanıklık var ve 32 verdi heyet dün girdim heyete sol kulagımda yüksek sesleri duyuyor ordan da yüzde 6 aldım ve gogus ten gırdım bıde heyete %98 gıbı bı rakam yazdı onu anlamadım neden diye şimdi benim raporumun sonucu ıcın 24 nune kadar bekleyın dedi sizce engelli olur muyum bu oranlarla bana bilgi verirseniz cok sevinirim iyi günler

byceast
yazılan rakamlar Balthazar formülü denen bir formül ile düzenlenir ve tekrar size bildirilir. göğüsle alakalı rahatsızlığın nedir ?

uyukurken nefes yetmezligi yaşıyorum nefesim bitiyor gibi kalkıyorum ve sonuçlara baktı hiç birşey yok dedi ama o yuzde 98 ibrasi benim kafamı kurcaladı ve cok nefes darlıgı cekıyorum cabuk tıkanıyorum

byceast
solunumtestinin sonucu %98 (artı yönde) çıkmışolabilir o yuzden yazılmıştır belki(!)

peki şuanda işim de hazır engelli raporu getir başka dediler bana bende heyetten geçtim ve sonuçlanmasını bekliyorum sizde bu oranlara göre engelli sayılma durumum nedir

byceast

32+6=38 bu rakam balthazar formülü ile hesaplandığında yani rahatsızlıkların vücuda etkisi hesaplandığında maximum %34 eder yani farklı bir rahatsızlıktan en az %10 daha alamazsanız engelli sayılamazsınız maalesef

peki şonuç cıktıgında hemen itiraz edip yeni heyete girebilir miyim yada başka hastaneye gitsem şuanda heyette girsem sonuçu beklmeden kabul edilir mi ?

o zaman ben yarın başka bir devlet hastanesine gideyim ve heyet için basvuru yapayım bu sonuçlarını hiç beklemeyim neden derseniz benim sol kulagım yüzde 6 dilimlik duyma oranım yok sol gözğm zaten malum hiç görmüyor 32 kulaktan da yüzde 12 alırsam benım engelli raporum olur o zaman dimi ???

o zamansa ben sadi konut araştırma hastanesinden pazar akşamı randevu alayım ve tekrar heyete gireyim diger girdigim hastanedeki rapor aşaga cıkarsa sagdi konut hastanesinden aldıgım rapor yuksek cıkarsa sadi konut hastanesindeki raporu iş yerine veririrm bende bu şekilde olur dim yoksa sadi konut hastanesindeki cıkan raporu elımde tutayım diger hastane bana 24 de gel sonuc al dedı ya bende onu gideyim iptal edeyim bu şekilde suç işlemiş olmam dimi ?=????

@OturanBoğa merhabalar müsaitseniz gelebilir misiniz size birşeyler sormak istiyorum

merhalar kolay gelsin abi 2 hafta önce engelli raporu cıkartmak için doktorları gezdim aldıgım oranlar şu şekilde göz 32 duyma yüzde 6
ve 24 tarihinde yani yarın engelli raporunu alabilirsin dedi bana ve bugün hastaneden arandım ve genel cereahi bölümü eksik kalmıs dendi ve hastaneye carıldım sizce genel cerahi deki doktora gitsem bana yüzde 4 veya 6 lık bir oran yazar mı rica etsem işe giricem desem ve iş yeri benim engelli raporumu beklyor ne yapmayalım sizce

20 yıl önce fıtık ameliyatı oldum. Engelli raporunda işe yarar mı?

Görme kaybım % 32
sol kulaktan % 6
durumum var fıtık amilayatı olduguma dair arsivden cıkartsam olur mu bi işe yarar mı sizce ne yapmam lazım

elbette işe yarar. %9 gibi bir oran veriliyor bel fıtığı ameliyatı olana.

tanerbudak abi kasık fıtığı vardı bende ayalarım şişiyordu o yüzden kasık fıtığı olmuşum ama üstünden 20 sene geç sıkıntı olmaz mı

Ewet taner beye katılıyorum. Eğer bel fıtığı lombar ameliiyatı geçirdiyseniz %9 alısınız.ben 7 yıl önce oldum.9 aldım.
Ancak 5 yaşında olduğuzu yazmışsınız.sizinki bel fıtığımı yoksa kasık fıtığımı?

%40 ı geçmeniz zor görünüyor. Ama bir şansını dene kasık fıtığından kaç alacağını bilemem.

Araştırma şansınız var mı ben pek birşey bilmiyorum abi yardım ederseniz sevinirim yorumları okuyorum kimisi puan alamazsın yazıyor kimisi puan neden verilmesin diyor Yani iyice kafam karıştı tanerbudak ozgurmeric74

Hayır o bel fıtığı disk ameliyatı seninki ile ilgisi yok. Ayrıca sakatlık oran cetvelinde kasık fıtığını göremedim.
Cetvele bir göz at. Belki karşılığında oran vardır.verirlerse maksimum 5 verirler. Oda yetmez 40 'a. Zor

MErhaba, kasık fıtığı ameliyatı için %10 oran vermişlerdi bana..

neoero üstünden hiç sene geçti mi usta

1998 yılında kasık fıtıgı ameliyatı oldum bunu arsıvlerde kaydını bulamıyorlar soyle bırsey var 1999 yılında sunet oldum ordaki resimlerde kasıktan amelayat olduguma daır resımde acık ve net bır sekilde belli oluyor bunu doktora sunsam resmı bana engel oranı ıcın yüzde veriri mi yada nasıl amelayat oldugumu kanıtlarım bılgısı olan varsa lutfen yazar mı

byceast

Ama kasık fıtığı ameliyatı kendi başına bir oran sağlamaz ki. Önemli olan şey şu anda bu fıtığın sizde bir soruna/kısıtlılığa yol açık açmadığı.

OturanBoğa abim yukarda yazılmış ona baktınız mı ve oda sonuçta fıtık değil mi kasık fıtığı olarak cıkıyor kayıtlarımda hastane arşivinde bulunamadıgı için hastaneye sunamıyorum bulsam hastaneye sunsam tamam anlıycam ne oran verilcegine ama oran verilmiş olan arkadaşlarımız var ne yapmam lazım bu konu hakkında bilginiz var mı engel oranım % 36 da kalıyor sol kullagım doğustan kepçe acaba dıyorum % 3 kulak kepçeliginden alsam burun egrılıgıne de gırsem ordan hem tıkanıyor hemde egırılık var %5 veriler mi kafayı yıycem ya

Göz tansiyonu baş agırısı ve migde bulantısı ıçin engelli oranı verilir mi

merbaha arkadaşlar sol gözüm de tansiyon var bu yüzden bana baş agrısı ve migde bulantısı yapıyor sol gözüm kaza sonucu kaybettim
gözden % 32
kualk % 6
beyin cerahi % 4
göz tansıyonu iç de iç hastalıkla gitsem puan çıkar mı bana

OturanBoğa haklsınız abim ama oranlarım orda bana şimdi engelli olmam için ne kadar oran lazım yani % 5 alırsam engeli olur muyum ben bunu soruyorum size

@neoero

Merhaba
ben uyku apnesinden %35 aldım orta dereceli astımım var ama doktor vermedi.ay sonunda kasık fıtığı ameliyatı olucam acaba doktor buna oran verirmi.siz aldığınızı söylüyorsunuz

Üst Alt