Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol göz tembelliği için hangi oranda rapor veriliyor?

yener41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar sayın bülent bey
size bi sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim..

Bende sol ambliyopi var (sol göz tembelliği) askerlikten çürük raporu aldım. yalnız ben görme engelli sayılıyor muyum, hiç bir fikrim yo.k bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
mail adresim yener41@hotmail.com

Bir gözdeki tembellik için çok az rapor verilir. Düşün, bir göz tamamen kör olduğunda dahi verilen rapor oranı %25. Ve bu da -o sakatlık iş kazası sonucu oluşmamışsa- hiç bir işe yaramaz...

yener gözden rapor alınırken görme keskinligi önemlidir
eger googleye online görme testi diye yazarsan ve orada gözlükle görme keskinligini her 2 gözde bakıp yazarsan alacagın rapor hakında bir fikir oluşur
fakat orada yazıldıgı gibi bu bir doktor muaynesindeki gibi görme testini tutmayacaktır

sana şunu yazayım gözlükle numarasına göre rapor velirmez
örnegin benim sag ve sol gözümün arasındaki diyopti farkı yalnızca 2 fakat gözlerimin bir tanesi100de 5 gölürken digeri 100 40 altında görüyormuş
yani gözlük numarası çok önemli degil önemli olan görme keskinligi ve görme alanı yalnız tembel olan gözün görme dereceleri adı üzerinde çok düşüktür diger gözde önemli başka rahatsızlıklarında varsa onlarıda ilave edebilirsin

görme keskinligini ögrenebilirsen alacagın raporu sana net bir şekilde yazarım dogrulugundan emin olabilirsin
saygılar geçmiş olsun

valla hiç uğraşma vermiyorlar bizzat 3 sene uğraştım

Üst Alt