Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözde görme azlığı ve sağ gözde görme bozukluluğu var. Hangi oranda rapor..?

OZERSENGUL

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

sol gözde görme azlığım var ve sağ gözümde de görme bozukluluğu var, yüksek hipermetrop.
acaba vergi indiriminden yararlanabilir veya erken emekli olabilir miyim?
konuyu bilenler varsa cevap yazarlarsa sevinirim.

Engeliniz hakkında daha fazla bilgi verin lütfen
Örneğim rapor aldınız mı oranınız nedir. esenlikler dilerim
TayTIS

merhaba

evet rapor aldım raporumda yüksek hipermetrotopi ve jeskin görmeyi gerektiren işlerde çalışmaz yazıyor ayrıca süreklidir. bilginize

Merhabalar
Vergi indiriminden yaralanabilmeniz için
1 Öncelikle Engel oranınızın %40 ve üzeriinde olması gerekmekte.
Çalştığınız iş yerinde engelli olarak çalıştığınıza dair bir yazı ile bulunduğunuz yerdeki VERGİ daiesine sevk. Oradan Heyet raporu veren en yakın DEVLET hastanesine senin işin bu kadar. Gerisi devletin insafına kalmş.
Not Rapor alırkken heyet üçreti vs isterlerse vermemek için diren başhekim heyet kurulu başkanı vs olmadı il sağlık müdürlüğü
Her ne amaçla olursa olsun ENGELLİLERDE HEYET RAPOR ÜÇRETİ TALEP EDİLMEZ.
esenlikler
TayTIS

Görmeye dair hangi oranların verildiğini hesaplamak çok zor. En azından ben beceremiyorum :)
işgücü kaybı cetveli'ni inceleyin isterseniz... Ama bence en kolayı, sürekli kontrolünde olduğunuz doktorunuz varsa ona sormaktır.

Üst Alt