Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözden ve bel fıtığından % 20 verildi. İtiraz etmeli miyim?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim sol gözüm sakat belfıtığım var bir hastaneden%37 rapor verdiler itiraz ettim ikinci hastane raporu %20ye düşürdü birdaha itiraz etsem yüzde kaç alırım tek gözün %delik oranı kaçtır acaba? teşekkürler

Tek göz hiç görmüyorsa % 32 veriliyor, görme kaybı belirli oranlarda ise, verilen yüzde de düşecektir. Ve bel fıtığı için belirli bir oran biz veremeyiz, çünkü kişinin hareket kısıtlılığına göre değişir.... Balthazard Formülü 'ne göre tek gözünüz tamamen görmüyorsa, bel fıtığından da en az % 12 oran almanız gerekiyor ki, % 40 oran alabilesiniz. Daha önceki raporlarda bel fıtığı için yüzde kaç veriliyordu, ve gözünüz tamamen mi görmüyor?

rapor

ilk raporda tek göze %29 almıştım bel fıtığına %8 almışdım tek gözüm tamamen görmüyor görme kaybım %0 itirazettim ikinci rapora tek göze %20 verdiler belfıtığına hiç birşey

İki raporuda aynı hastaneden mi aldınız?
Gaziantepten alıyorsanız, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi
Gaziantep - Gaziantep Av.Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi
Gaziantep - Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi
Gaziantep - Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
Gaziantep - Nizip Devlet Hastanesi
Gaziantep - Şehitkamil Devlet Hastanesi ( diğer illerdeki Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi ..)

Hastane değiştirebilirsiniz, tek gözde görme kaybı %0 ise % 32 vermeleri gerekiyor, ve % 40 ve üzeri almanız için en az % 12 bel fıtığından almanız gerekiyor. Maalesef buda yapılacak test ve tahliller sonucunda hareket kısıtlılığına bağlı.... Net birşey söylemek imkansız..

rapor

ilk raporu istanbul sultanbeyli devlet hastanesi ikinci raporu istanbul haydarpaşa numuneden aldım yine istanbuldan heyete girecem ama tekrar aynı hastaneye müracat edebilirmiyim onu bilmiyorum?

1 yıl içinde aynı hastaneye müracaat edilemiyor. Hastane kayıtlarında büyük olasılıkla çıkar bir önceki rapor tarihiniz... Ama yine de başvurmak için şansınızı deneyin bence.

ikinci raporu nisan 2011 de almışdım 1 yılı geçmesi gerekiyo dediniz ozaman ilk raporu aldığım hastaneye tekrar müracat etme hakkım oluyo dimi? bilgilendirirseniz çok memnun olurum

1 yılı geçtiyse ilk rapor aldığınız hastaneye başvuruda bulunabilirsiniz..

teşekkür ederim çok sağolun sizce %40 rapor alabilirmiyim sol göz tamamen görmüyor belfıtığım var

ilk raporum %37 ikinci raporum %20 üçüncü raporum %32 itirazhakkım bitti ne kadar beklemem gerekiyor acaba?beni açıklığa kavuturursanız sevinirim teşekkürler

arkadaşım yaklaşık 1 sene gibi bekle sen 3 hakkınıda kullanmışsın ama 1 sene sonra falan il sağlık müdü git şöyle bir idda da bulunup dilekçe yaz vücudumda bulunan hastalıklarım artması ve yeni hastalıklrımında olması sebeyle 13. maddeye dayanarak yeni bir rapor çıkarmak istediğnle alakalı dilekçe yaz ama biraz bekle en son rapordan bayağı bi zaman geçsin

enginbuyruk58;

Tek göz görme kaybı ve bel fıtığı için % 40 veya üzeri oranlı rapor alabilmeniz zor.. Şansımı tekrar denemek istiyorum diyorsanız, ilk raporu aldığınız hastaneye başvuru yapabilirsiniz..

Üst Alt