Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol gözüm % 5 görüyor. Askerliğe eşverişli değildir raporu alabilir miyim?

ykpknt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sol gözüm %5 görüyor. askerliğe elverişli değildir raporu alabilirmıyım sizce ?

evde bakım maaşı bile alırsın askerliği bırak :D şaka bir yana askerden muaf olursun..geçmiş olsun

Size yönetmelikten ilgili bölümü alıntılıyorum, A dilimi muafiyet vermez, B ve D dilimlerinden birine uyuyorsanız muaf olursunuz...
Özellikle D diliminin 2.sine bakın bence, size en uygunu o bölüm gibi geliyor... Bilgisi yada deneyimi olan arkadaşlar yorumlayacaktır mutlaka...

Madde 1 – (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.)
A) (Değişik: 6/12/2004 – 2004/8202 K.)
1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri (bir gözün görmesi 0.2
den aşağı olmamak kaydı ile) toplam 10/10 ilâ 20/10 arasında olması (10/10 dahil).
AÇIKLAMA:
0.2 + 0.8 ile TAM arası,
0.3 + 0.7 ile TAM arası.
0.4 + 0.6 ile TAM arası,
0.5 + 0.5 ile TAM arası,
0.6 + 0.4 ile TAM arası,
0.7 + 0.3 ile TAM arası,
0.8 + 0.2 ile TAM arası,
TAM + 0.2 ile TAM arası.

B) (Değişik: 6/12/2004 – 2004/8202 K.)
1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri toplamı 10/10 ile
4/10 arasında olması (10/10 ve 4/10 hariç).
AÇIKLAMA:
0.4 ile 0.8 arası + 0.1,
0.4 ile 0.7 arası + 0.1 ile 0.2 arası,
0.4 ile 0.6 arası + 0.3,
0.1 ile 0.5 arası + 0.4.
2. Camlarla düzeltildikten sonra bir gözün görme derecesinin 4/10 ile tam arasında olduğu hâlde, diğer gözün görmesinin
2/10’un altında olması (0.1 ve altı).
AÇIKLAMA:
TAM ile 0.4 arası ve + 0.1 ve altı.

D) 1. Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri toplamının 4/10 ve daha aşağı olması.
AÇIKLAMA:
0.1 + 0.1 ile 0.3 arası,
0.2 + 0.1 ile 0.2 arası.
2. Bir gözün görme derecesi ne olursa olsun, diğer gözde görme yokluğu (Işık hissi olsa dahi)
AÇIKLAMA:
(P+P) TAM ile (P+P) arası

teşekkur ederım muhendis3232, ama sunu da soracam şimdi ben asker kaçaği gorunuyorum yas 28 . subeye gıdecem gataya sewk ısteyecem sanırım . goz tembelliğinde heyeti yada kurulu ıkna etmek zor diyorlar . sence ne yapmam gerek neresınden nasıl başlayım işe . teşekkurler

KKELEBEKK;
TEŞEKKUR EDERİM . ama biraz bişiler anladım ama sanırım tam anlamı ıle kavrayamadım . sol gozumun yuzde 5 gormesı tek başina yeterli değil sanırım . sag gozun durumu mu bu işi belirleyecek ..

gataya gitmezsin sanırım bulunduğun subeye git rahatsızlığını söyle onlar seni ildeki askeri hastaneye sev eder elindeki belgeleri götür ordan sonra ya o hastane karar verir yada o hastane gataya sevk eder..

anladım teşekkurler . KELEBEKK hanımın gonderdiği bilgileri gormüşünüzdür . o acıklamadan siz net bişiler anlayablıyormusunuz peki yoksa aşaği yukarı bana rapor wereceklerınden emin misiniz??

kesin verirler nice gereksiz seylerden veriyorlar gözdende verirler..yinede araştırın illaki benzer durumlar vardır..o değerlerden birsey anlamıyorum ama %5 gören tek gözden askere almazlar kulaktan almadıkları gibi

Üst Alt